Страйк: на «Кока-Колі» заперечують порушення прав працівників | Трибуна

image
19 Червня 2020, 18:33
Поділитися:

Учора на заводі «Кока-Кола», що у Великій Димерці, відбулася акція протесту працівників під гаслом «Годі жебракувати, вимагаємо підняття зарплати!» У керівництві компанії надали «Трибуні» свою позицію щодо події та дотримання прав працівників.

Нагадаємо, як зазначили у «Главкомі», протестувати за вищі зарплати збирались вийти працівники Київського технічного підрозділу 0672 заводу «Кока-Кола». За інформацією наших джерел, акція відбулася, але до співробітників заводу з керівництва ніхто не вийшов.

Водночас представництво «Кока-Коли» надало своє роз’яснення ситуації. У корпорації запевняють, що на сьогодні відсутні підстави стверджувати про наявність чинних вимог від трудового колективу і про виникнення колективного трудового спору.

Окрім того, на вимоги підняти зарплатню в компанії наводять свої аргументи.

За можливості компанія переглядає зарплату щороку. Наприклад, у 2018 році посадові оклади працівників, задіяних у виробництві, були в середньому підвищені на 46 %, що вище ніж в середньому в компанії на 10 % та врази більше від рівня інфляції за 2018 рік. У 2019 році зарплата операторів виробництва в середньому була збільшена на 18,5 % при рівні інфляції за 2019 рік в 4,1 %.Середньомісячна заробітна плата оператора лінії у виробництві харчової продукції (виробництво напоїв) та оператора виробничої дільниці компанії за I квартал 2020 року становила 19 493 гривні, що в 2,7 разу вище, ніж у I кварталі 2013 року та в 1,9 разів більше, ніж середня заробітна плата працівників виробництва харчових продуктів згідно галузевих та обласних даних.Компанія надає додаткові соціально-фінансові пільги: корпоративне розвезення з/до заводу з різних напрямків, медстрахування, страхування життя, компенсація за харчування, матеріальна допомога за сімейними обставинами, безкоштовна продукція для домашнього споживання, цінні подарунки на визначні дати – ювілеї, свята тощо.

Нагадаємо, за інформацією «Главкому» з посиланням на організаторів протесту, працівники вимагають підвищити зарплатню на 100 %. Мовляв, у порівнянні з 2013 роком, рівень платоспроможності робітників упав майже вдвічі. Натомість заробітна платня – не зростала.

Читайте також:

Мала зарплатня: працівники заводу «Кока-Кола» страйкуютьЕкопротест у День Броварів: рятуйте, ми хочемо жити! ФОТО«Великодимерська громада міцно стала на ноги»: Анатолій Бочкарьов про бюджет, проекти стратегію розвитку ОТГ

Post Views: 38

Monobank [CPS, API] UA

Джерело: Трибуна – Бровари