Страх, релігія, сексуальність: у «Лаврі» познайомлять із сучасною фотографією

image
2 Серпня 2019, 14:27
Поділитися:

З серпня в галереї мистецтв «Лавра» відкривається групова виставка «Засіб впливу» фотографічного колективу MYPH. 

ХТО
Учасники колективу мають спільне місце проживання – Миколаїв та працюють під кураторством фотографа Сергія Мельниченка. Об’єднавшись у групу MYPH, фотографи різного віку та з різним бекграундом, демонструють спільний підхід та виступають у ролі єдиного цілого, але з великим арсеналом тем, засобів та жанрів. Найчастіше автори звертаються до еротичного жіночого ню, а також документальної, вуличної та інтер’єрної фотографії.

Учасники: Олеся Тищук, Антон Малиновський, В’ячеслав Тешнер, Станіслав Остроус, Максим Голуб, Наталія Щербина, Наталя Агризкова, Артем Гумільовський, Роксолана Засядька, Віталій Сологуб, Ольга Задеряка, Ксенія Петровська, Марія Горшкова, Вова Лисенко.

Наталія Щербина


ТЕМА
Проєкт «Засіб впливу» – це роздуми про те, що в сьогоднішніх реаліях означає бути людиною, що тонко відчуває свою присутність у творчому колективі, а також це питання пошуку індивідуальної можливості бути собою в жорстокій середі постіндустріального міста.
– Творчий, фотографічний засіб впливу на соціум є більш продуктивним, хоча й повільніший ніж агресивна критика та революційні зрушення. Фотографія є швидким мистецтвом й фіксує непомітні, але від того не менш важливі ситуації, людей та швидкий потік нашого життя – все те, з чого буде створено наше спільне завтра, – розповідає куратор проєкту Андрій Сігунцов.


Антон Малиновський


ЩО
Виставка буде розділена на декілька смислових блоків, які отримали свої тематичні назви. Це теми страху, релігії, сексуальності й спільного середовища проживання. Нічне життя, типова повсякденність, особливий погляд на сексуальність та тісні зв’язки між ними формують основу проєкту, на якій будується лірична розповідь про сучасне українське життя. Проєкт мультимедійний за змістом та включає не тільки фотографію, а ще й відео, колажі та серію графічних робіт, виконаних одним із фотографів разом із дітьми-аутистами.


Ксенія Петровська

Коли: відкриття виставки 3 серпня о 19:00, триває до 20 серпня.
Де: Галерея мистецтв «Лавра», провулок Лаврський, 9.
Вхід вільний.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ