«Stop Russia»: Грузія повстала проти агресора

image
24 Червня 2019, 13:15
Поділитися:

У четвер, 20 червня, в Тбілісі проходило засідання Міжпарламентської асамблеї православ’я. Захід повинен був відкрити спікер грузинського парламенту, проте це зробив депутат російської Державної Думи, комуніст Сергій Гаврилов. Він сів у крісло спікера парламенту і звернувся до присутніх російською мовою.

Враховуючи, що депутат неодноразово заявляв про невизнання ним Абхазії та Південної Осетії частинами Грузії, така зухвала поведінка російського політика спровокувала протести опозиції. Засідання асамблеї було зірвано, а Гаврилов під охороною покинув парламент.

В Грузії розпочалися масові акції протесту: близько 10 тисяч людей вийшли на вулиці, а деякі з них увірвалися в парламент Грузії. Спочатку люди хотіли почути вибачення російської делегації за поведінку Гаврилова. Проте згодом почали вимагати відставки очільника парламенту Іраклія Кобахідзе, очільника МВС Георгія Гахарії і очільника Служби безпеки Грузії Вахтанга Гомелаурі.

Правоохоронці застосували проти демонстрантів сльозогінний газ і гумові кулі. В результаті постраждали 240 осіб, серед яких – 80 поліцейських. Крім протестувальників, травми отримали і журналісти. Понад 100 постраждалих перебувають у клініках, двоє – у важкому стані. Багато хто має травми очей, спричинені гумовими кулями.

Під тиском громадськості спікер грузинського парламенту Іраклій Кобахідзе пішов у відставку, проте цього виявилося недостатньо, аби заспокоїти вулицю.

Наразі найбільша грузинська мережа кінотеатрів зупиняє показ фільмів з російським перекладом. А російська влада вводить обмеження авіасполучення між країнами.

Вчора активіст Саломе Угулава заявив: «Влада сподівається лише на те, що люди втомляться протестувати. Але ці люди не втомляться».

Канал 24

Читайте також:

Штраф за відмову водія безкоштовно везти бійця АТО підвищили у 19 разів

Ірландських прихильників «ДНР» витурили з України

Допомога учасникам АТО в Броварах: санаторій, психологи, професійна адаптація

Джерело: Новости Броварів