Столиця повинна мати своє єдине територіальне медоб`єднання, – Алла Шлапак

image
4 Квітня 2023, 18:20
Поділитися:

4 квітня 2023 г. 18:14

У Києві має бути створений медичний хаб у вигляді єдиного територіального медичного об’єднання за прикладом подібного закладу у Львові, який об’єднує в собі декілька відділень із різними напрямами лікування та має розширений персонал. Медичний хаб міг би бути відкритий на базі Київської міської лікарні швидкої медичної допомоги.

Про це, як дізналася KВ, заявила депутатка Київської міської ради від ВО “Батьківщина” Алли Шлапак в ході робочого візиту у Львові.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Сьогодні з робочим візитом у Львові. Відвідала Перше територіальне медичне об’єднання. Яскравий приклад того, як місто може зробити із медичного закладу справжній хаб, не гірше ніж у провідних країнах світу”, – розповіла депутат.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За її словами, медичний заклад об’єднав у собі три лікарні в єдине територіальне медичне об’єднання. Заклад протягом останніх трьох років перебував у стані активних ремонтних робіт та модернізації.

Так, на базі цього медзакладу функціонує шість центрів, зокрема, трансплантології, хірургії, нейрохірургії, ментального здоров’я, а також – близько 30 відділень.

“У середині квітня має відбутися відкриття сучасного реабілітаційного центру, який розмістився у п’ятиповерховій будівлі! Спільними зусиллями, керівництва медичного закладу, представників міської влади та за рахунок донорських коштів вдалося реалізувати даний проєкт!”, – зауважила Шлапак.

Варто додати, що на базі лікарні працює близько тисячі лікарів, організовано 2,5 тис. ліжко-місць та надаються абсолютно всі пакети послуг затверджені НСЗУ, крім лікування СНІДу та туберкульозу.

Крім того, лікарня активно допомагає і тим, хто постраждав внаслідок бойових дій – з початку війни прийнято вже 11 тис. поранених.

“Поспілкувалася з керівництвом закладу, одержала корисні кейси! Вірю, що вдасться такий проєкт втілити і в Києві, зокрема, на базі Київської міської лікарні швидкої медичної допомоги!”, – додала депутат.

Нагадаємо, що бюджетна комісія Київради на засіданні 23 березня отримала протокольне доручення терміново збільшити фінансування комунальних закладів охорони здоров’я Києва на харчування та медикаменти для захисників і захисниць.

Читайте: Столична влада має збільшити фінансування на харчування та ліки для бійців ЗСУ, – Алла Шлапак

Фото: Facebook Алли Шлапак

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона