Столиця оздоровить дітей із Київщини

image
3 Вересня 2020, 18:13
Поділитися:

Місто забезпечить оздоровлення дітей із сіл Київської області, де розташовані важливі столичні об’єкти.

Таке рішення прийняли депутати Київради, інформує пресслужба.

Зокрема, Київрада забезпечить оздоровлення та відпочинок дітей із сіл Гнідин, Ревне, Щасливе, Вишеньки Бориспільського району та села Підгірці Обухівського району. Також на путівки можуть розрахувати і маленькі мешканці села Ходосівка Києво-Святошинського району.

На території цих населених пунктів розташовуються важливі об’єкти міста Києва – полігон захоронення твердих побутових відходів № 5 та Бортницька станція аерації. Загалом місто в 2021 році планує забезпечити путівками понад 600 дітей. 

– Практика забезпечення оздоровлення дітей із тих сіл, де розташовуються об’єкти міста Києва є вже давно. Наприклад, у 2018 році на ці цілі ми виділили 2,5 млн грн, а вже в 2020 – майже 3,4 млн грн. Наступного року ми плануємо видатки в розмірі 8 тисяч на дитину. Це вартість путівки на 10 днів. На відпочинок та оздоровлення можуть розрахувати діти до 18 років із 6 сіл Київської області, розповів голова постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков. 

Нагадаємо, сьогодні депутати Київради прийняли рішення, яке дозволить поповнити парк рухомого складу метрополітену новими сучасними вагонами та погодили рішення про створення комунального некомерційного підприємства «Київський міський дитячий кардіологічний центр».

Наталка Марків

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ