Столичний Premier Hotel Rus, що належав громадянам рф, перейшов у власність компанії Тігіпко

image
10 Травня 2023, 10:46
Поділитися:

10 травня 2023 г. 10:44

У Києві готель “Premier Hotel Rus”, перейшов у власність АТ “ТАСКОМБАНК”. 20 березня 2023 року Шевченківський суд зняв арешт з готельного комплексу, накладений Печерським судом у грудні 2022 року. До арешту майном володіла групаросійських бізнесменів Євгена Гінера, Михаіла Воєводіна і депутата держдуми рф Олександра Бабакова.

Про це, як передає KВ, йдеться в дописі на Facebook-сторінці київського блогера Володимира Бондаренка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Тігіпко ховає активи росіян. Держава довго тягнула з санкціями проти банди бабакова-воєводина-гінера (цска-лужники, всі енерджі, мережа готелів прем’єр палац)”, – написав Володимир Бондаренко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Він зазначив, що наразі готель “Premier Hotel Rus”, яким володіла компанія Бабакова, прейшов у власність Тігіпко.

За словами Бондаренка, “…бабаківська контора “ЛД-Перспектива” (35624120) щасливо позбулися готелю “Premier Hotel Rus” у центрі Києва і держава отримає дулю”.

Блогер нагадав, що 12 грудня 2022 року Печерський суд заарештував готель “Premier Hotel Rus”.

Читайте: Печерський райсуд арештував столичний Premier Palace Hotel, Premier Hotel Lybid та Premier Hotel Slavutych у Києві, які належать громадянам РФ

Як повідомив Володимир Бондаренко, 20 березня 2023 року Шевченківський суд зняв арешт із готелю.

“У справі також замішана нотаріус Осипенко Поліна Василівна, яка днями приїхала до Києва з окупованого Енегодара. Ну готель таке, а ось цікаво, що з іншими активами бабаківців? кілька обл, Дніпроспецсталь, НЗФ та ін”, – запитує блогер.

Нагадаємо, в Україні Гінер, Михайло Воєводін та Олександр Бабаков є непублічними співвласниками компанії, яка володіла кількома обленерго, готелями, ТЦ, аграрним бізнесом і банком. Окрім арештованих Печерським судом у грудні 2022 року готелів, у листопаді 2022 року Печерський райсуд задовольнив клопотання прокурора Офісу генпрокурора та наклав арешт на контрольні пакети акцій підприємств критичної енергетичної інфраструктури і різних регіонах України, що входять у групуVS Energy,яку контролюють Олександр Бабаков, Євгеній Гінер та Михайло Воєводін.

Читайте: Печерський райсуд арештував 5 обленерго, які контролюють Гінер, Бабаков та Воєводін

Як інформувала KВ, у лютому 2023 року рішенням ВАКС було стягнуто в дохід держави належні російському олігарху та президенту російського футбольного клубу “ЦСКА” Євгену Гінеру акції PIN банку.

Читайте: Суд передав до АРМА 3 млн доларів з рахунків банку, що належали російському олігарху

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона