Столичний метрополітен отримав усі 60 варшавських вагонів (фото)

Столичний метрополітен отримав усі 60 варшавських вагонів (фото)
26 Жовтня 2023, 16:58
Поділитися:

26 жовтня 2023 г. 16:45

До комунального підприємства (КП) “Київський метрополітен” прибув останній поїзд із варшавського метрополітену. Загалом столична підземка безкоштовно отримала всі 60 вагонів в якості технічної допомоги від Польщі.

Про цеKВ дізналася із повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначається у повідомленні пресслужби, київська підземка безкоштовно отримала 60 виведених з експлуатації вагонів серії № 81 в якості технічної допомоги від польських колег.

“Поетапне транспортування всіх вагонів тривало сім місяців, наразі фахівці метрополітену продовжують опрацьовувати кожен отриманий поїзд для визначення технічного стану”, – підкреслили у КМДА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У пресслужбі додали, що 80% рухомого складу, що курсує лініями київського метро, виготовлено за радянських часів, тому він аналогічний вагонам, що експлуатуються у варшавському метрополітені.

“У конструкції цих вагонів є необхідне обладнання для проведення своєчасного та належного обслуговування рухомого складу столичного метро – для безпечного руху поїзди потребують вчасних, якісних і ретельних ремонтів, зокрема поточних і капітальних”, – додали у КМДА.

Нагадаємо, що весною цього року метрополітен Варшави розпочав поетапну передачу “Київському метрополітену” 60 вагонів серії № 81, що виведені з експлуатації у варшавському метро. Для комунального підприємства це суттєва підтримка, адже рухомий склад цієї серії також експлуатується інфраструктурою столичного метро.

Днями столичне метро отримало сьому партію з шести варшавських вагонів від польських колег в межах технічної допомоги столичній підземці.

Раніше KВ повідомила, що Київська міська військова адміністрація (КМВА) затвердила проєкт, згідно з яким планується провести переговори з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) щодо фінансування на комплексну модернізацію 220 вагонів і придбання ще 95 нових і сучасних.

Читайте: Київ збирається придбати 95 та модернізувати понад 200 вагонів

Фото: КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона