Столичний “благодійник” переправляв за кордон призовників, але попався прокурорам: черговий незаконний “шлях” перекрито

Столичний “благодійник” переправляв за кордон призовників, але попався прокурорам: черговий незаконний “шлях” перекрито
7 Листопада 2022, 11:10
Поділитися:

7 листопада 2022 г. 11:04

Прокуратура Київської області викрила керівника благодійної організації, який організовував незаконне переправлення громадян України призовного віку через державний кордон. Послуги “благодійника” коштували клієнтам п’ять тисяч американських доларів. Санкція статті Кримінального кодексу – від трьох до п’яти років тюрми.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Згідно із матеріалів кримінального провадження, очільник благодійного фонду разом із спільником пропонували чоловікам призовного віку виїхати за кордон в якості волонтерів, шляхом включення їх до системи “Шлях”. Свої послуги зловмисники оцінювали у розмірі 5 тис. доларів США з людини”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема слідством встановлено, що чоловіки збиралися переправити через державний кордон України двох громадян призовного віку.

Зустрівшись із чоловіками у Києві, “зловмисники отримали частину грошових коштів у розмірі 5 тис. дол. США у якості авансового платежу. Ще 5 тис. доларів США вони отримали від довіреної особи після проходження чоловіками до зони митного контролю”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За інформацією прокурорів, учасників схеми затримали одразу після отримання ними грошей. Обом особам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з заставою.

Кваліфікація – ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу. Згідно чинного законодавства, це означає від трьох до п’яти років позбавлення волі (якщо це перший такий злочин).

Але прокурори нагадують: відповідно до ст. 62 Конституції України “особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”.

Читайте: “Білий квиток” за 3 тисячі доларів: у Києві викрили чергову схему переправлення чоловіків за кордон

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона