Столичному заказнику “Протасів Яр” можуть присвоїти ім’я померлого активіста Романа Ратушного

image
24 Листопада 2023, 15:20
Поділитися:

24 листопада 2023 г. 15:05

У четвер, 23 листопада, Київська міська рада (Київрада, КМР) проголосувала за присвоєння заказнику “Протасів Яр” імені загиблого громадського активіста Романа Ратушного.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі громадської організації (ГО) “Захистимо Протасів Яр”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно повідомлення, за відповідне рішення проголосували 76 депутатів Київради, проти – жоден.

“Будемо боротись далі за те, щоб Протасів Яр ще довго нагадував наступним поколінням киян про Романа. Нагадуємо, поки що цьому стоять на заваді спори про статус Протасовому Яру як заказника”, – додали у громадській організації.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Роман Ратушний був одним зі студентів, яких силовики побили на Майдані у 2013 році. Син відомої письменниці Світлани Поваляєвої. Громадський активіст, який опікувався питаннями збереження столичного урочища Протасів Яр, засновник ГО “Захистимо Протасів Яр”.

Роман Ратушний під час війни став воїном-добровольцем, розвідником 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний яр”. Загинув 9 червня 2022 року під час бойового завдання на контрольованій ворогом території, під Ізюмом на Харківщині. Тіло Романа вдалося евакуювати лише через кілька днів.

Як інформувала KВ, у липні 2022 року Київрада погодила створення ландшафтного заказника “Протасів яр” на території 20,5 га в Солом’янському районі Києва. Таким чином столична влада задекларувала заборону забудови даної землі та здійснила мрію громадського діяча Романа Ратушного.

У жовтні 2022 року на вулиці Протасів Яр висадили дерева в пам’ять про столичного активіста Романа Ратушного, який загинув у боях під Ізюмом. Але він став героєм для багатьох ще до повномасштабної війни.

Читайте: Корбан програв суд загиблому активісту Роману Ратушному

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона