Столичній громаді повернули будівлю вартістю понад 7 млн гривень на Харківському шосе

image
12 Жовтня 2023, 17:05
Поділитися:

12 жовтня 2023 г. 17:04

У столиці рішенням суду до комунальної власності повернули будівлю вартістю 7, 4 млн гривень на Харківському шосе. Прокурори наполягли, що нежитлова будівля площею 75,10 кв метрів перейшла до фізособи без згоди громади та наявності правовстановлюючих документів.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Зусиллями прокурорів Дарницької окружної прокуратури Києва поновлено право власності територіальної громади міста Києва на нежиле приміщення вартістю понад 7,4 млн. гривень по вулиці Харківське шосе”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що комунальна нежитлова будівля площею 75,10 кв метрів зареєстрована за фізичною особою без волевиявлення територіальної громади та правовстановлюючих документів, при чому змінено її адресу та площу.

Прокуратура звернулась до суду з позовом про витребування об’єкту від незаконного власника та скасування рішення про державну реєстрацію права власності, який судами двох інстанцій задоволено повністю. Наразі дане судове рішення виконано.

Нагадаємо, прокуратура в суді відстояла рішення про повернення столичній громаді будівлі вартістю майже 70 млн гривень. Прокурори довели, що будівля у Дарницькому районі, яка використовувалась міською клінічною лікарнею, у 2017 вибула з комунальної власності на підставі підробленого документу.

Читайте: Столичній громаді повернули приміщення на Харківському шосе вартістю понад 11 млн гривень

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона