Столичній громаді повернули адміністративну будівлю вартістю 159 млн гривень

image
31 Січня 2023, 11:26
Поділитися:

31 січня 2023 г. 11:23

Дніпровська окружна прокуратура міста Києва забезпечила реальне виконання рішення суду про повернення територіальній громаді столиці незаконно відчуженої адміністративної будівлі по проспекту Павла Тичини у Києві вартістю понад 159 млн гривень.

Про це KВстало відомо з повідомлення Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Під час досудового розслідування встановлено, що у 2016 році право власності на частину двоповерхової нежитлової будівлі площею 2840 кв. м. незаконно зареєстровано за юридичною особою на підставі підробленого свідоцтва про право власності. Після цього будівлю внесли до статутного капіталу іншої юридичної особи для подальшого продажу.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Захищаючи інтереси територіальної громади, окружна прокуратура звернулась до суду з позовною заявою для скасування незаконної реєстрації права власності на вказану будівлю, яка судом задоволена”, – йдеться у повідомленні.

Наразі рішення суду реально виконано – право власності на майно зареєстровано за столичною громадою.

Крім того, за фактом незаконної реєстрації права власності на майно громади розслідується кримінальне провадження. Слідство триває.

Читайте: Верховний Суд скасував незаконні судові рішення щодо статусу пам’ятки “Садиба купця Дмитрієва” на столичному Подолі

Фото: Київської міської прокуратури

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона