Столичні торговці перетворили центр міста у звалище відходів

image
13 Жовтня 2019, 11:16
Поділитися:

 Один з перевізників сміття у столиці – «Київспецтранс» – звертає увагу киян, особливо підприємців, на необхідність поводитися цивілізовано у місті, а держава має нарешті ухвалити закони, які б підвищували відповідальність за поводження з відходами.

На знімку – контейнери для роздільного збору відходів, які стояли на площі Перемоги поблизу універмагу «Україна». Стояли, бо від сьогодні вони там більше не стоять, – інформують у «Київспецтрансі». –  Таке рішення прийняте у зв’язку з тим, що це місце та інші поряд з ним, перетворені на звалища сміття. Скоріше за все, працівники навколишніх закладів торгівлі ніколи не чули про роздільний збір відходів, тому вирішили що нові контейнери з написами «Увага! Викидати тільки пластик» та «Увага! Викидати тільки скло» встановили аби їм було ближче викидати своє сміття та недоїдки.

У компанії констатують, що замість того, аби надати можливість перехожим та й спробувати самим повестися як цивілізовані громадяни, підприємці вирішили чинити як звикли. Деякі мішки зі сміттям навіть дбайливо підвішені до сітки з пластиком – мовляв, не забудьте забрати.

Соромно визнавати, але у центрі європейської столиці виявляється працюють люди, які не знають, що роздільне сортування – це коли до контейнеру з пластиком викидають пластик, зі склом – скло, а те, що не сортується, треба відносити до контейнера з побутовими відходами, – обурюються у «Київспецтрансі». – Це принципово, бо їх обслуговують різні сміттєвози. При цьому власники крамниць та ларьків що поряд відмовляються укладати договори на вивезення сміття, мотивуючи це тим, що його у них немає. Нажаль, вкотре переконуємося, що навіть така важлива для суспільства ініціатива, не підтримана законом, у нас не працює.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ