Столичні рятувальники тварин: найчастіше у халепи потрапляють коти

image
13 Жовтня 2020, 21:41
Поділитися:

Facebook – спільнота «Kyiv Animal Rescue Group» активно рятує тварин Києва і цікаво розповідає про свою роботу.
 
– Ми промислові альпіністи, спелеологи, дигери, які використовують сучасні засоби, щоб дістати тварину майже з будь-якого важкодоступного місця.  Перед нами стоїть важлива мета – надати всю необхідну допомогу тваринам, які потрапили біду, – пише про себе «Kyiv Animal Rescue Group»
 
Зоорятувальники піклуються у столиці про котів, собак, шиншил, кажанів, бобрів, птахів – усіх, хто потребує допомоги.  На своїй сторінці у  Facebook спільнота щодня звітує про врятовані життя чотирилапих і крилатих. 
 
– Найчастіше події пов’язані з котами, які не можуть спуститися з дерев або з конструкцій будинку. Також часто працюємо з дрібними тваринами, що потрапляють в підвали й ринви.  Ми не влаштовуємо тварин, а лише надаємо необхідну невідкладну допомогу, після чого тварини передаємо в руки волонтерів, або людям, що викликали рятувальників, – пояснюють у «Kyiv Animal Rescue Group».
 
Щодо звіту, то за цей  тиждень зусиллями рятувальників вдалось врятувати котів, які втрапили в халепу: у період з 25.09. по 02.10. прийнято 287 заявок, здійснено  58 виїздів.   Працювали 3 диспетчери, 6 рятувальників, 1 стажер.
 
Для прикладу виїзди:
 • вулиця Корольова (на дворі кіт просидів на дереві декілька днів);
 • вулиця Миколайчука  (кіт сидів на дереві понад добу);
 •  вулиця Мілютенка (з вікна випало кошеня і вилізло на дерево);
 • вулиця Голосіївська (з вікна випав кіт  і виліз на дерево);
 • Оболонський проспект (домашній кіт втік на прогулянку).
 
 
Даша Гришина

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ