Столичні правоохоронці затримали учасника схеми ​​збуту підроблених ліків для онкохворих

image
10 Серпня 2023, 14:24
Поділитися:

10 серпня 2023 г. 14:24

У столиці правоохоронці затримали учасника злочинної схеми збуту на території України фальсифікованих медпрепаратів. Лікарські засоби онкологічної групи, що не відповідають оригінальним, надходили з-за кордону, зокрема з росії та білорусі, надалі зловмисники збували їх у Києві та інших містах.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зазначається, що вартість препаратів становила від 13,8 до 23,4 тис. гривень за упаковку. Зловмисники приймали замовлення через онлайн форму аптеки та доставляли товар через службу доставки.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зауважили правоохоронці, відповідно до висновків експертів, склад лікарських засобів не відповідав оригінальним та є фальсифікованим.

Згідно з повідомленням, у ході обшуків за місцями зберігання ліків та в аптеках було вилучено значну кількість медичних препаратів, які містять ознаки фальсифікації, сертифікати якості лікарських засобів невідомого походження, чорнові записи, грошові кошти, комп’ютерну техніку, мобільні телефони.

Також правоохоронці виявили і вилучили значну кількість лікарських препаратів російського та білоруського виробництва, вилучені з продажу на території Україні.

У травні 2023 року правоохоронці викрили двох осіб, причетних до вчинення злочину. За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури Києва в межах розслідування злочинної схеми збуту на території України фальсифікованих медпрепаратів повідомлено про підозру третьому учаснику злочинної групи (ч. 2 ст. 321-1 КК України).

Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у травні 2023 року двом особам було повідомлено про підозру в межах розслідування злочинної схеми збуту на території України фальсифікованих медпрепаратів.

Читайте: У столиці викрили зловмисників, які ​​збували підроблені ліки для онкохворих

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона