Столичні правоохоронці затримали шахрая, який обладнав фіктивний обмінник у Шевченківському районі та “заробив” 58 тисяч доларів

image
21 Серпня 2023, 14:52
Поділитися:

21 серпня 2023 г. 14:43

У Шевченківському районі столиці аферист орендував приміщення та розмістив в Інтернеті оголошення з рекламою обміну валюти за вигідним курсом. Взявши від довірливого клієнта 58 тисяч доларів, зловмисник зник через запасний вихід. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Про це KВдізналася із повідомлення пресслужби поліції Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Чоловік пропонував міняти валюту за вигідним курсом і з метою залучення клієнтів розміщував відповідні оголошення у соцмережах. Також аферист в орендованому приміщенні облаштував фейковий обмінник, аби там приймати відвідувачів”, – розповіли у поліції Києва.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно повідомлення, побачивши привабливу пропозицію щодо обміну коштів, киянин передав “касиру” 58 тисяч доларів, взявши які від довірливого клієнта, зловмисник зник через запасний вихід.

“Затриманий виявився мешканцем Запорізької області, 2005 року народження. Раніше він був фігурантом аналогічного кримінального правопорушення, яке скоїв у Голосіївському районі столиці”, – зазначили у пресслужбі.

Слідчі повідомили затриманому про підозру, а Шевченківський районний суд столиці обрав фігуранту запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави понад 2 млн гривень.

У квітні KВписала, що столичні оперативники затримали чоловіка, який шахрайським шляхом заволодів більше ніж мільйоном гривень. Зловмисник разом зі спільниками заздалегідь підшукував приміщення та розміщував оголошення про обмін валюти за вигідним курсом. За такий “бізнес” фігуранту загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Читайте: Оперативники затримали організатора фейкового пункта обміну валют у Голосіївському районі столиці

Фото: пресслужба поліції Києва

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона