Столичні правоохоронці спіймали податківця на хабарі у 100 тисяч грн

image
9 Жовтня 2019, 11:30
Поділитися:

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР), розташованого у Києві, затримали «на гарячому» при одержанні хабаря начальника однієї з інспекцій податкової служби у Черкаській області.

Про це повідомляє прес-служба ДБР. 

– Податківець, через посередника, вимагав та отримав від представника комерційної структури неправомірну вигоду у сумі 99 тис. грн. За гроші посадовець обіцяв надати  позитивний висновок перевірки та не притягати до відповідальності за її результатами, розповіли правоохоронці.

Наразі вирішується питання щодо вручення затриманому повідомлення про підозру та відсторонення його від займаної посади. Податківцю загрожує від 5 до 10 років в’язниці.

У Службі безпеки додали, що зловмисника затримали поблизу одного з торговельних центрів Черкас під час отримання всієї суми хабаря.

– Оперативники спецслужби встановили, що посадовець гарантував керівнику сільськогосподарського підприємства надати позитивний висновок за результатами податкової перевірки. Він також обіцяв не притягувати аграрія до адміністративної відповідальності за нібито нецільове використання земельних ділянок, розповіли в СБУ.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ