Столичні поліцейські зафіксували факти порушень карантину вихідного дня

image
15 Листопада 2020, 14:12
Поділитися:

Попри заборону на вихідних приймання відвідувачів у закладах громадського харчування та діяльність фітнес-центрів, поліція Києва повідомила про низку встановлених фактів порушення. Серед них – три заклади та один спортклуб.

Під час рейдів правоохоонці встановили факти порушення карантинних обмежень в ресторанах «Хлібний» та «Редкая птица». Поліцейські  припинили роботу закладів, вивели всіх відвідувачів та склали адміністративні протоколи за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також поліцейські прибули у спорткомплекс «5 елемент» у Подільському районі, який, попри обмеження Уряду, продовжив роботу. Поліцейські попередили адміністрацію про адміністративну та кримінальну відповідальність, однак у відповідь почули відмову припинити роботу і впустити поліцейських у приміщення. У результаті складено адміністративний протокол за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 325 Кримінального кодексу України.

На столичному Печерську поліцейські зачинили ресторан «Гавана» за порушення карантинних обмежень. До поліції надійшло повідомлення від представників ЗМІ про те, що під час виконання редакційного завдання адміністрація закладу на вулиці Набережне шоссе перешкоджають їх журналістській діяльності. На місце події виїхали екіпажі патрульних, спецпризначенці та слідчо-оперативна група Печерського управління поліції. Ресторан, попри карантинні обмеження, працював у звичному режимі та приймав відвідувачів. Коли до закладу приїхали журналісти, між знімальною групою та адміністрацією виник словесний конфлікт, під час якого працівник закладу вдарив кореспондента. Після цього знімальну групу зачинили в ресторані та не випускали.
На вимоги працівників поліції відчинити двері, припинити роботу закладу та випустити вказаних осіб, протягом години адміністрація та охорона не реагувала. Працівники спецпідрозділу відчинили двері ресторану та зафіксували правопорушення. Працівники поліції вивели усіх відвідувачів із закладу та склали на директора адміністративний протокол за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Також слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 171 ( перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. За скоєння цього правопорушення правоохоронці затримали двох працівників закладу.

Марія Катаєва
 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Вечірнього Києва» у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ