Столичні оперативники затримали серійного крадія, який під приводом допомоги обкрадав пенсіонерів

image
31 Січня 2023, 13:12
Поділитися:

31 січня 2023 г. 13:03

У Києві оперативники затримали серійного крадія, який під приводом допомоги обкрадав пенсіонерів. Чоловік пропонував особам похилого віку донести важкі сумки додому, однак вже в квартирі громадяни виявляли відсутність особистих речей та грошей. За такі дії правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це KВ стало відомо з повідомлення поліції Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Наприкінці минулого року до поліції Києва надійшло повідомлення від 82–річної мешканки Солом’янського району про те, що невідомий чоловік викрав у неї гроші та мобільний телефон під час того, як допомагав донести пакети. Для встановлення обставин події на місце виїхала слідчо-оперативна група та співробітники карного розшуку”, – йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування правоохоронці отримали ще декілька звернень від мешканців району про вчинення аналогічного правопорушення, тож припустили, що до скоєння неправомірних дій причетний один і той самий чоловік. Незнайомець пропонував особам похилого віку допомогу, після якої пенсіонери виявляли відсутність банківських карток, грошей та цінних речей.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За результатами проведення комплексу оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Солом’янського управління поліції встановили особу правопорушника та затримали його у порядку ст. 208 Кримінального кодексу України.

Ним виявився 42-річний мешканець Київської області, який лише два роки тому був засуджений за скоєння грабежу та через декілька днів після звільнення з місць позбавлення волі скоїв ряд крадіжок у пенсіонерів.

Слідчий Солом’янського управління поліції повідомив чоловіку про підозру у скоєнні 6 епізодів злочину (по ч. 4 ст. 185 КК – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, а також ч. 1 ст. 357 КК – викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження).

За такі дії зловмиснику загрожує до восьми років ув’язнення.

Читайте:В Києві судитимуть директора підприємства за постачання неякісного медичного обладнання до столичних лікарень

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона