Столичні кардіохірурги разом з колегами на Волині врятували маму чотирьох дітей: деталі

Столичні кардіохірурги разом з колегами на Волині врятували маму чотирьох дітей: деталі
29 Березня 2024, 21:14
Поділитися:

Лікарі київського Центру дитячої кардіології і кардіохірургії разом зі спеціалістами Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання виконали перше на Волині ендоваскулярне закриття множинних дефектів міжпередсердної перетинки.

Як повідомив Центр дитячої кардіології і кардіохірургії, вроджену ваду серця 40-річній пацієнтці, мамі чотирьох дітей, діагностували зовсім недавно. Вона скаржилась на швидку втомлюваність та задишку.

Жінка пройшла обстеження на базі кардіохірургічного центру у Ковелі та була скерована на оперативне втручання. Корекція вади серця проводилась ендоваскулярно. Через прокол у стегновій судині встановили оклюдер – серцевий імплант, який у складеному стані через катетер провели до передсердя і там розкрили, надійно закривши отвори у перетинці.

Операція пройшла успішно. Пацієнтку вже перевели у палату інтенсивної терапії, де вона перебуватиме під наглядом лікарів ще декілька днів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що київський кардиохірург допоміг колегам зі Львівщини провести складну операцію.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу “Головні новини Києва – 44.ua”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua