Столичні ярмарки: як вберегтися від коронавірусу

image
9 Липня 2020, 13:44
Поділитися:

У столиці постійно відбуваються ярмарки. Особливо популярними є ярмарки вихідного дня, куди приходить велика кількість киян. Проте ситуація з розповсюдженням коронавірусу в столиці ускладнюється.

Як виконують протиепідемічні правила та вимоги в усіх районах столиці, перевіряють спеціалісти. За участю спеціалістів Держпродспоживслужби у районах міста перевірили протягом тижня 151 об’єкт торгівлі продуктами харчування, в тому числі й ярмарків.

Кияни також можуть оцінити, чи правильно та надійно організована вулична торгівля, ознайомившись із вимогами, які прописані для організаторів ярмарків. У разі, якщо ці вимоги явно не дотримуються, городяни можуть самі вирішити, чи варто скуповуватися на таких базарах і ризикувати заразитися коронавірусом.

У Департаменті промисловості та підприємництва розповіли, що зі свого боку ретельно слідкують за виконанням санітарних норм під час проведення ярмарків, щоб не допустити поширення вірусу. До всіх організаторів ярмарків висунуто ряд вимог.

До реалізації допускається тільки продукція, яка пройшла контроль у лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи в установленому порядку.
Організаторам ярмарків наказано забезпечити належний захист харчових продуктів від будь-якого забруднення на всіх етапах обігу: під час транспортування, прийняття, розвантаження, підготовки до реалізації та безпосередньо при реалізації.

Також заборонено реалізацію на сільськогосподарських ярмарках продукції тваринного походження.
До роботи не повинні допускатися особи з ознаками ГРВІ, підвищеною температурою тіла понад 37,2 градуса та скеровувати їх до закладу охорони здоров’я за місцем обслуговування працівника.

Крім того, допуск на територію ярмарку учасників здійснюється за умови наявності в них вдягнених засобів індивідуального захисту: зокрема респіратора або медичної маски, зокрема виготовлених самостійно; одноразових рукавичок.

Організатори ярмарок мають забезпечити необхідні умови для дотримання продавцями правил особистої гігієни та використання антисептиків для відвідувачів. А також забезпечити дезінфекцію контактних поверхонь кожні 2 години під час роботи. Для відвідувачів мають встановити на кожному вході дозатори з антисептичними засобами й організувати централізований збір використаних масок, рукавичок, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами.

Важливо також слідкувати, аби на базарах не утворювався натовп, і обмежити кількість відвідувачів на території  із розрахунку 1 відвідувач на 10 кв. м торговельної площі.

Покупців та продавців слід постійно інформувати щодо дотримання протиепідемічного режиму, встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватися, з метою профілактики коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, що сьогодні у Києві підтвердили коронавірус ще у 93 осіб, а ярмарки пройдуть на окремих вулицях.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ