Столичні дорожники чергують цілодобово на випадок погіршення погодних умов

image
19 Жовтня 2020, 17:12
Поділитися:

На високогір’ї Карпат уже випав сніг. У столиці таких опадів найближчими днями не чекають, проте комунальна корпорація «Київавтодор» та підприємства, що входять до її складу, готові до роботи у зимовий період: техніка перевірена, посипальні матеріали заготовлені.  

-У кожному районі вже розпочалось цілодобове чергування дорожників і спецтехніки на випадок різкого погіршення умов. А з 1 листопада – вся зимова спецтехніка та механізми чергуватимуть цілодобово. Загалом всіма шляхово-експлуатаційними підприємствами КК «Київавтодор» до роботи у зимовий період буде підготовлено 544 одиниці спецтехніки. На сьогодні 477 одиниць, тобто 88%, вже повністю готові до роботи взимку. Інші 12% – ще використовуються дорожниками у дорожньо-будівельних роботах, проте у разі необхідності будуть негайно переобладнані для зимового утримання дорожньої інфраструктури, – повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

Крім того, за словами заступника голови КМДА, тогорічна тепла зима залишила на цей рік майже всі закуплені протиожеледні матеріали. І всі комунальні підприємства, які входять до складу КК «Київавтодор», ними повністю забезпечені.

На сьогодні у солесховищах зберігається 45,9 тис. тонн солі (102% від запланованого на початок осінньо-зимового періоду) та 33,8 тис. тонн піску (117% від плану).

Нагадаємо,  у столиці сезон 2020 року виявився успішним на середні ремонти. Через аномально теплий попередній осінньо-зимовий період у міському бюджеті зекономили кошти – їх спрямували на оновлення доріг і штучних споруд міста.

Наталка Марків

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ