Столичні діти-винахідники розказали про свої експерименти

image
17 Січня 2020, 17:18
Поділитися:

У всьому світі 17 січня відзначається Міжнародний День дітей-винахідників (Kid Inventors’ Day).

Історія знає безліч прикладів винаходів, у яких діти грали одну з ключових ролей. Це не дивно, адже їх погляд на звичайні для нас об’єкти та ситуації – зовсім незвичайний. Вони цілком можуть помітити те, що нами, з тієї чи іншої причини, просто проігноровано. Діти – чудові винахідники.

З огляду на незаперечні факти дитячої винахідливості, у міжнародному середовищі виникла ідея щорічного проведення Дня дітей-винахідників. Датою цієї календарної події була обрана дата народження Бенджаміна Франкліна – 17 січня, який був не тільки одним з фундаторів незалежності США, а й з 12-ти років цікавився винахідництвом. 

Щорічно винахідництвом займаються близько 500 000 дітей у світі, серед яких понад 8 000 вихованців Київської МАН. І це їхнє свято!

Саме сьогодні, у Міжнародний день дітей-винахідників, Київська МАН презентує серію інтерв’ю-реплік з юними зірками української науки. Переможці найпрестижніших світових та вітчизняних конкурсів, олімпіад та фестивалів діляться думками про свої дослідницькі проєкти. Відверті зізнання та оригінальні роздуми від тих, чиї дослідження і винаходи заслуговують на найвище світове визнання, найкраще доводять, що НАУКА – це таки СУПЕРСИЛА! 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ