Стільці в стилі лофт: особливості застосування в інтер’єрі

image
27 Березня 2022, 20:29
Поділитися:

Стиль лофт дарує відчуття свободи та уникає захаращення приміщення та знаходить масу поціновувачів. Якщо площа квартири дозволяє, можна створити функціональний простір з властивою цьому напрямку естетикою. Хоча стиль з першого погляду здається навмисно спрощеним, під час роботи над інтер’єром необхідно врахувати безліч дрібниць. Не є винятком і етап пошуку меблів для кімнати в стилі лофт.

Базові характеристики напрямку

Щоб зрозуміти різницю цього стилю від інших, корисно ознайомитися з його історією. Спочатку під словом «лофт» мали на увазі житлові приміщення, переобладнані з колишніх фабрик. Якщо назву перекласти дослівно з англійської, розуміння стилю стане ще глибшим. Оскільки loft означає «горище промислового типу».

З огляду на історію появи напрямку вимальовуються такі ознаки інтер’єру в стилі лофт:

Цегляна кладка, що не прихована за фарбою, штукатуркою чи шпалерами. Якщо стіни з бетону, їх також навмисне виставляють на показ.
Неприховані комунікації — труби, металеві частини каркасу, дроти.
Великі вікна без фіранок.

Меблі також потребують прискіпливого вибору, щоб предмети гармонійно доповнювали загальну картину.

Оскільки стилю притаманний індустріальний характер, перевагу надають максимально лаконічним моделям. Вітаються елементи з металу, деревини, шкіряні вставки. Інтер’єру в стилі лофт пасуватимуть стільці й інші меблі, що виглядають трохи грубувато. Подібні моделі представлені в асортименті тут: https://amf.ua/ua/stulja/stulja_loft/.

Як створити гармонійний та функціональний інтер’єр?

Варто позбавитися стереотипу, начебто лофт — це лише найпростіші стільці, зварені з металу або збиті з дошок. Необов’язково обирати крайнощі — передати особливості напрямку дизайну з індустріальним відтінком здатні дуже зручні та стильні меблі. Наприклад, органічно доповнять інтер’єр крісла простих конструкцій — моделі з глибокими сидіннями, що кріпляться на каркасі з деревини чи з металу.

Стільці в стилі лофт: особливості застосування в інтер'єрі

Ще один цікавий варіант — барні стільці, але теж максимально спрощені. Це може бути модель типу табурету на «триніжці». Чи навпаки: вітаються складні конструкції, що пробуджують дивні асоціації. Однак загальною вимогою є комфорт у використанні. Навіть якщо стілець виглядає просто, він має бути дуже зручним.

Оскільки меблі в стилі лофт виглядають невигадливо, у чомусь легше знайти вдалу модель та грамотно розташувати її у приміщенні. Але є кілька рекомендацій, які варто враховувати для створення затишного простору:

Якщо в кімнаті переважно холодні кольори та майже відсутній текстиль, більш природно виглядатимуть геометричні конструкції. Це можуть бути типові табурети або моделі зі спинкою, барні стільці, крісла на металевих чи дерев’яних каркасах.
Якщо не хочеться позбавлятися текстилю — відмовлятися від фіранок, килимів, тоді перевага за меблями з оббивкою. Але це має бути максимально проста натуральна тканина.
Особливу увагу приділяють кольорам — їх має бути мінімум. До того ж вітаються відтінки, наближені до природних кольорів.

Оскільки лофту властива лаконічність кольорової гами, на перший план виходить геометрія. Тому варто обирати стільці, столи та інші меблі, уявляючи, як їхні конструкції будуть поєднуватися з горизонталями та вертикалями у просторі.

Стільці в стилі лофт: особливості застосування в інтер'єрі

Повертаючись до функціональності, варто згадати про предмети на коліщатках. Такі вітаються в інтер’єрі в стилі лофт. Оскільки можна з легкістю пересувати меблі, щоб візуально звільнити певну частину кімнати.

Під час заповнення простору предметами в стилі лофт, краще не ставити всі стільці, шафи, столи вздовж стін. Через це приміщення здаватиметься занадто порожнім.
Необов’язково перетворювати усю квартиру чи будинок у царину цього специфічного напрямку. Елементи в стилі лофт позичають для інтер’єрів в інших стилях. Лаконічні стільці та інші меблі, що навіюють спогади про старі фабричні горища, органічно доповнюють класику, арт-деко, ретро, хай-тек.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама