Стяг Борисполя знову замайорів на спортивних майданчиках Європи

image
14 Травня 2022, 10:03
Поділитися:

Збірна України тріумфувала на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу, який проходив у чеському місті Плзень. У командному заліку Україна впевнено посіла перше місце. Серед переможців, у складі національної збірної, були присутні і вихованці Бориспільської ДЮСШ. 

Готуватись особливо не було коли

Дорога до змагань була нелегкою, зізнається тренер Юрій Ликов. Війна в країні суттєво вплинула на графік тренувань спортсменів. Адже під час активних бойових дій під Києвом не було можливості проводити тренування.
«Двоє моїх вихованців потрапили до збірної. Після початку бойових дій спортшкола перестала працювати, тому я допомагав вихованцям тренуватись вдома. Лише потім, коли безпосередня небезпека минула, я звернувся до міського голови і відновив для них тренування в залі», — згадує Юрій Ликов.
Тренер зізнається, що не чекав на великі нагороди, адже повноцінно підготуватись до змагань було неможливо. До того ж, у збірній України є представники з різних областей та міст, в тому числі окупованих. «Хлопці по 5-6 днів вибирались із окупованих територій. Незважаючи на це, вони продовжили тренуватись, аби гідно представити Україну на змаганнях, — розповідає Юрій Ликов. — Зіграла свою роль і мотивація, адже тренери робили акцент не на перемогах, а на тому, що кожне лунання гімну України на змаганнях стане додатковим вкладом у перемогу нашої країни».

Стяг Борисполя знову замайорів на спортивних майданчиках Європи

Результат кращий за очікування

Вихованці Бориспільської ДЮСШ Дмитро Бутенко та Владислав Білоус змагались у віковій категорії «юнаки». У ваговій категорії до 59 кг Дмитро Бутенко став чемпіоном Європи.
«Місцем задоволений, результатом — ні. На Чемпіонаті України мій загальний результат у трьох вправах був більше 500 кг. Тут набрав лише 486 кг. Але якщо відверто, я й на такий результат не розраховував. Не очікував, що після перерви в тренуваннях зможу посісти перше місце», — прокоментував свою перемогу Дмитро Бутенко.
Другий вихованець ДЮСШ, Владислав Білоус, також відзначився. У ваговій категорії до 74 кг він завоював срібну нагороду чемпіонату.
«Хочеться подякувати всім, хто допоміг підготуватися та потрапити на змагання. Це і міський голова Володимир Борисенко, і наш постійний меценат Ігор Шалімов. Також хочу подякувати керівнику добровольчого формування Рустаму Хамракулову, який пішов мені назустріч та дав змогу працювати з дітьми. Цей результат — наша спільна перемога», — зазначає Юрій Ликов.

Атмосфера була неймовірною

«Нас зустріли дуже тепло. Усі підкреслювали, що підтримують Україну, і це надзвичайно важливо. Адже в такі моменти розумієш, що ми не одні на цій війні, нас підтримує увесь цивілізований світ. Спілкувався з тренером з Польші, показував йому фото та відео того, що відбувається в нашій державі. Доросла людина плакала», — зазначає Юрій Ликов.
Лише в перший день змагань гімн України вісім разів лунав для наших переможців. Він продовжував лунати кожного дня, поки змагання не закінчились. Як наслідок — перше загальнокомандне місце.

Стяг Борисполя знову замайорів на спортивних майданчиках Європи

Не зупинимось на досягнутому

Наступні важливі змагання для наших спортсменів — Чемпіонат світу, що проходитиме в кінці серпня в Туреччині. Хлопці вже готуються до цих змагань.
«Сподіваюсь щонайменше підтвердити свій результат. Звісно, хочеться його перевершити та знову піднятись на першу сходинку», — розмірковує Дмитро Бутенко.
«Добре, що змагання перенесли з Еквадору до Туреччини. Це дуже важливо для нас, адже дорога буде в рази дешевшою. Часу на підготовку в нас достатньо. Бажання у спортсменів є. Головне, аби була можливість тренуватись», — зазначає Юрій Ликов.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама