Ставлення українців до усиновлення дітей кардинально змінилося – Валентина Березіна

image
12 Червня 2019, 19:37
Поділитися:

«Якщо ще 10 років тому була черга дітей-сиріт на усиновлювачів, то зараз існує реальна черга з тих, хто воліє усиновити дитину. Крім того, позитивно змінюється саме ставлення до процесу».

Про це в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» розповіла начальник відділу усиновлення і сімейних форм виховання Служби у справах дітей Київської міської держадміністрації Валентина Березіна.

«Раніше здебільшого всиновлювали немовлят і це відбувалося під великою таємницею. Навіть у служби зверталися у певний час, аби раптом не потрапити на очі знайомим або сусідам, ходили з накладними животиками, виїздили на час «пологів» з міста тощо. Нині ж мало хто робить з цього таємницю та і вік дітей суттєво змінився», – зазначила Валентина Березіна.

«В Києві останнім часом багато людей беруть по кілька дітей, різного віку, але, на жаль, ще мало хто готовий усиновити дитину з вадами здоров’я або старшу за 10 років. І все ж менталітет людей стосовно дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування змінюється», – відзначила очільниця Служби у справах дітей КМДА.

«Ми вважаємо це перевагою міста Києва, оскільки майже 90 % батьків – потенційних усиновлювачів – проходять спеціальне навчання та працюють з психологами. В Україні така законодавча норма лише готується до затвердження», – розповіла чиновниця.  

Також Березіна зазначила, що багато дітей  перебувають в сім’ях опікунів. Це переважно родичі. 

«Нині у Києві на обліку перебувають близько 2400 дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування. З них понад 2000 мешкають в сім’ях опікунів», – повідомила вона.

Читайте також: У Києві на нерегульованих переходах встановлять муляжі школярів

Читайте також: Віталій Кличко показав, як будують новий дитсадок у Дарницькому районі

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV