Стартувала реформа послуги вивезення сміття в Борисполі

image
24 Червня 2019, 17:36
Поділитися:

На засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради 24 червня знову винесли питання про встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів у місті Бориспіль.

На початку місяця комунальники пропонували виконкому це рішення, але для його ухвалення не вистачило голосів — знайшлося чимало противників зміни тарифоутворення.

Цього разу, не дивлячись на спротив частини присутніх, рішення було ухвалене мінімальною кількістю голосів. 11 — за.  Нові тарифи почнуть діяти з серпня цього року.

Після оприлюднення публічного договору за послугу будуть сплачувати всі мешканці міста.

Нагадаємо, головне нововведення, яке пропонують комунальники — укладати договори з мешканцями на вивезення сміття пропонується за допомогою публічного договору.

Для впровадження його необхідно змінити систему сплати за вивіз сміття. Зараз вона нараховується з квадратного метра — для багатоповерхівок, та з садиби — для приватного сектору. Фахівці КП «ВУКГ» пропонують перейти на іншу систему: рахувати послугу, виходячи з кількості людей, що проживають в будинку чи квартирі.

Для людей, що мешкають в багатоквартирних будинках — 21,78 грн з ПДВ в місяць на одну людину.
Для мешканців приватного сектору — 21,60 грн з ПДВ в місяць на одну людину.

Тож вартість послуги зросте. Поки приватні будинки платять по 31 грн в місяць із садиби. Тепер, сім’ї з тьох осіб, яка проживає в приватному будинку, доведеться платити 64,80 грн. Така ж ситуація і для мешканців квартир.

Причинами зростання тарифу комунальники назвали зростання мінімальної зарплати, підвищення цін на паливно-мастильні матеріали та обслуговування техніки. Одне цікаве нововведення — в новому тарифі вперше зараховано і вивезення крупногабаритних відходів, гілля та листя.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама