Стартувала “Переяславська січ 2019”

image
10 Травня 2019, 16:20
Поділитися:

Стартувала “Переяславська січ 2019”
Автор Visnik, Опубліковано: Травень 10th, 2019

.

Сьогодні, 10 травня, у Переяславі-Хмельницькому (Київська область) стартував І етап Всеукраїнської дитячої військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”), який на міському рівні має ще назву “Переяславська січ 2019”. За сприяння ряду установ її традиційно проводить міський відділ освіти, в першу чергу такий його позашкільний заклад, як станція юних туристів. Її директор Анатолій Близнюк (49 років) зазначив, що цьогоріч гра проводиться вже одинадцятий

.

рік поспіль.

Як відомо, минулого року її фінал відбувся на Дніпрі під Переяславом на території дитячого табору “Переяславський”. Рою (так в цій грі називається команда) міста серед фіналістів не було. Адже, щоб потрапити до їх числа, потрібно отримати перемогу не лише на першому, а й на другому обласному етапі. Переяславські підлітки в цих змаганнях поки що не досягали таких успіхів. Рій сьомої школи, який став минулорічним переможцем, на обласних змаганнях, хоч і виборов високе місце, все ж там переможцем не став.

Дислокацією для першого дня змагань стала простора територія ліцею-інтернату “Патріот”. Близько 11-ї години тут зібралися рої всіх навчальних закладів шкільної освіти міста. В кожному по вісім учнів 7-10 класів, в тому числі і дівчата, адже обов’язкова умова, щоб в кожній команді їх було не менше двох. Відповідно до характеру заходу майже всі підлітки були одягнути так би мовити по-військовому. Особливістю їх вбрання були футболки із символікою змагань. Їх спеціально було замовлено відділом освіти для кожного рою різного кольору.

Заздалегідь планувалося, що міський “Сокіл” розпочнеться урочистим парадом-відкриття на центральній площі 9 травня у День перемоги у ІІ Світовій війні. Його навіть було внесено до програми святкових заходів. Проте втрутилася погода. Діти вже й прийшли, було, на площу та пішов дощ і запланований парад там відмінили. Цей захід провели сьогодні на подвір’ї ліцею. З початком змагань учасників привітали заступник міського голови Валентина Губенко, начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко та інші.

Далі учасники змагалися у таких видах програми, як силова підготовка, кульова стрільба, збирання-розбирання автомату тощо. У суботу змагання продовжаться у природних умовах – у лісі біля озера, що на об’їзній дорозі. Там підлітки показуватимуть свої вміння у таких видах, як спортивне орієнтування, подолання туристичних смуг перешкод. Загалом же цього року до програми включено аж 24 різних видів змагань та конкурсів.

 

 

Джерело: Вісник Переяславщини