Стартувала «гаряча» лінія для постраждалих від домашнього насильства | Трибуна

image
17 Лютого 2020, 10:09
Поділитися:

 «Гаряча» лінія для осіб, постраждалих від домашнього насильства, розпочала роботу в Україні з 11 лютого. Про старт сервісу на своєму сайті  повідомляє  Міністерство соціальної політики.

Лінія «довіри» наразі працює у тестовому режимі. Її існування стало результатом спільної діяльності різних міністерств і відомств. «Гаряча» лінія створена на базі Урядового контактного центру за ініціативи Мінсоцполітики та Секретаріату КМУ (Дмитро Дубілет, Юлія Гусєва), підтримки Олени Зеленської та Марії Єфросиніної, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства юстиції, Міністерства освіти і науки.

Новий сервіс доступний цілодобово за номером 15-47. Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними.

Операторами «гарячої» лінії:

 надаються інформаційні та юридичні консультації чоловікам та жінкам, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або з питань загрози вчинення такого насильства;
 надається психологічна допомога потерпілим від домашнього насильства жінкам, чоловікам, дітям.

За словами заступника Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергія Ніжинського, оператор кол-центру не просто фіксує звернення чи переадресовує його до відповідних компетентних відомств, а й в онлайн-режимі може надавати психологічну допомогу потерпілим від насильства.

Втілення проєкту стало можливим завдяки підтримці зарубіжних партнерів. У січні 2020 року відбулася перша навчальна сесія Школи підготовки консультантів Державної установи «Урядовий контактний центр» із питань запобігання та протидії домашньому насильству за європейськими стандартами за фінансової підтримки уряду Великої Британії у рамках програми #UNFPAУкраїна.

Головне фото тематичне – з мережі інтренет

Читайте також:

Домашнє насильство: броварські реалії та нове законодавство
Термінові заборонні приписи як протидія домашньому насильству – наказ МВС
25 листопада – Міжнародний день усунення насильства проти жінок
Психологічна допомога: в Україні створюють цілодобову гарячу лінію Lifeline Ukraine
Від домашнього насильства в Україні рятуватиме «Поліна»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари