Старт кампанії ЗНО 2020 – Газета Вишгород

image
9 Липня 2020, 01:36
Поділитися:

25 червня стартувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Розпочалась вона тестуванням з математики, для участі на яке у Вишгородському районі було зареєстровано 356 учасників.
30 червня відбулось зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, на яке було зареєстровано 765 учасників.
У Вишгородському районі створено три пункти тестування на базі навчальних закладів: Вишгородська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1; Навчально-виховний комплекс «Вишгородська районна гімназія «Інтелект» – загальноосвітня школа І ступеня»; Вишгородська спеціалізована школа «Сузір’я».
Оскільки ЗНО проходить в умовах карантинних обмежень, наказом відділу освіти Вишгородської РДА за результатами засідання районної комісії ТЕБ та НС на підставі спільного наказу Департаменту освіти і науки Київської ОДА та Головного управління Держпродспоживслужби у Київській області створено комісію, яка напередодні початку сесії ЗНО виконувала перевірку дотримання санітарно-епідеміологічних норм при проведенні ЗНО під час карантину.
Усі заклади забезпечені в достатній кількості санітайзерами, засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими розчинами. Кількість учасників, розміщена в аудиторіях, забезпечує дотримання соціальної дистанції. Маршрути їхнього руху складено так, аби уникнути скупчення людей.
Для входу в пункт тестування учасник/учасниця має обов’язково подати три документи:
— оригінал Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
— паспорт або інший документ, серію (за наявності) та номер якого зазначено у Сертифікаті;
— запрошення-перепустку для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники мають самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки.
Для участі в ЗНО учасник/учасниця має своєчасно прибути до пункту тестування, взяти з собою зазначені вище документи, дотримуючись рекомендацій, пройти процедуру допуску до пункту тестування.
Учасника/учасницю ЗНО не допустять до пункту ЗНО у разі:
— непред’явлення Сертифіката; документа, що посвідчує особу; нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документа (для осіб, які пред’являють документ, оформлений іноземною мовою);
— ­запізнення.
Під час проходження тесту абітурієнт не може мати при собі будь-яких засобів зв’язку, пристроїв зчитування, оброблення, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування.
Учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури через причини, що не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі у додатковій сесії. Для цього необхідно упродовж 5-ти робочих днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до регіонального центру, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.
Дякуємо учасникам, які проявили громадянську свідомість, були витриманими, дисциплінованими і порядними, дотримувалися протиепідемічних рекомендацій.
Дякуємо працівникам, які гідно забезпечували проведення зовнішнього оцінювання у непростих умовах.
Дякуємо батькам, вчителям за підтримку, розуміння і настанови.

Відділ освіти Вишгородської РДА

Continue Reading

Джерело: Газета Вишгород