Старшокласників Великодимерської та Калитянської ОТГ у Центрі зайнятості вчили правильно обирати професію

image
23 Березня 2019, 12:25
Поділитися:

21 березня в приміщенні Броварського міськрайонного центру зайнятості відбувся День відкритих дверей. На захід запросили учнів 8 та 9 класів Великодимерської та Калитянської об’єднаних територіальних громад (ОТГ).

Екскурсія почалася з першого поверху, куди звертаються громадяни за допомогою. Заступниця директора Центру  Любов Левицька розповіла учням  про послуги, які надає Центр зайнятості населенню та учнівській молоді, ознайомила із призначенням функціональних секторів. Школярям звернули увагу на професіографічні описи, інформацію про учбові заклади. Також 77 присутніх учнів переглянули паспорти підприємств району, ознайомились із барометром професій, а також  із інформацією на комп’ютері вільного доступу, якою можуть  скористатися всі охочі.

У другій частині  екскурсії для  школярів провели профорієнтаційні уроки. З учнями 8-х класів –  «Професія та спеціальність», «Джерела інформації про професії», з учнями 9-х класів  – «Формула вибору професії. Складова «Хочу» та «Формула вибору професії. Складова «Можу», де  спеціалісти з профорієнтації  Наталія Малишко та Марина Левкович розповіли школярам про основні правила вибору професії, про помилки, які найчастіше виникають під час професійного самовизначення, про необхідність пов’язувати свої професійні мрії та бажання з реальними можливостями працевлаштування – обирати навчальний  заклад, профіль якого відповідає обраній спеціальності та гарантує отримання якісної освіти. Після обговорення почутого,  спеціалісти Центру провели із учнями інтерактивні вправи на закріплення матеріалу.

На завершення зустрічі учням презентували офіційний сайт державної служби зайнятості України, де можна знайти багато корисної інформації, а також ознайомили з платформою  профорієнтації та розвитку кар’єри, з вільним використанням сайтів партнерських організацій.

Профдіагностичну  он-лайн платформу «Моя професія: консультаційна мережа»  та мобільний додаток «Все корисне у твоєму смартфоні» презентували для розуміння того, де пройти тестування на професійну спрямованість, якщо є потреба у виборі професії, виборі майбутнього напрямку професійного навчання, оцінці власних здібностей та  саморозвитку

Інформацію та фото надано Міськрайонним центром зайнятості

Джерело: Трибуна Бровари