Стародавні Келії Братського монастиря мають бути відреставровані, а не перебудовані – Перов

image
28 Листопада 2023, 10:30
Поділитися:

28 листопада 2023 г. 10:22

Заступник директора департаменту охорони культурної спадщини Київської міської держадміністрації (КМДА) Дмитро Перов повідомив, що напередодні були повністю зупинені роботи з реконструкції Келій Братського монастиря, що на Сковороди, 2 корп. 10 – визначної пам’ятки історії та архітектури, що розташована на території Києво-Могилянської академії. Причина – те, що попри заяви керівництва навчального закладу про реставрацію стародавніх Келій на місці проведення робіт зафіксовано реконструкцію приміщень, а не реставрацію.

Про цеKВ дізналася з допису Перова у соцмережі.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За повідомленням Дмитра Перова, напередодні були повністю зупинені роботи з реконструкції Келій Братського монастиря, що на Сковороди, 2 корп. 10 – визначної пам’ятки історії та архітектури, що розташована на території Києво-Могилянської академії.

Причина – те, що попри заяви керівництва навчального закладу про реставрацію Келій 1823 р. (на що видано дозвіл Міністерства культури та інформаційної політики України), на місці проведення робіт зафіксовано реконструкцію приміщень. А саме – повністю демонтовано дах та внутрішні перекриття будівлі, вибито вікна, а оригінальні 200-літні дубові перекриття заплановано змінити на армовані балки, що прямо суперечить низці положень законодавчих актів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Келії мають бути відреставровані, а не перебудовані. Пошкоджені елементи мають бути відновлені, а ті що не підлягають відновленню замінені на відповідні”, – запостив Перов на Фейсбуці.

Чиновник також каже, що на об’єкті будівництва відсутній паспорт об’єкта із зазначенням виду робіт, класу наслідків та відповідальної особи, а також не отримана карта на порушення благоустрою. У зв’язку з чим Департамент територіального контролю міста Києва склав відповідний припис.

Читайте:Департамент охорони культурної спадщини КМДА шукає волонтерів для створення електронного переліку історичної забудови

Фото: Facebook Дмитро Перов

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона