Станцію «Вокзальна» реконструюють і збудують другий вихід

image
18 Листопада 2020, 10:49
Поділитися:

Другий вихід із метро «Вокзальна» можуть спорудити до  31 грудня 2022 року. Відповідно до тендеру, який розмістило КП «Київський метрополітен».

Технічним завданням тендерної закупівлі передбачено влаштування вестибюлю другого входу до станції метрополітену «Вокзальна»  зі сторони площі Вокзальної та вулиці Симона Петлюри, та вихід до приміських електропотягів.

«Реставрація з пристосуванням для сучасного використання станції «Вокзальна» Святошинсько-Броварської лінії Київського метрополітену та будівництвом другого вестибюля у Солом’янському районі» має очікувану вартість реставрації і будівництва – 71 403 405 гривень. 

Пропозиції від учасників приймаються до 20 листопада. А уже 23 листопада буде проведено аукціон.

Станція «Вокзальна» – одна з перших п’яти, що запрацювали у першому пусковому комплексі 1960 року. Реконструкція її інфраструктури не проводилася з часу початку роботи. Водночас давно необхідним є і другий вихід зі станції. У час пік тут збираються величезні черги з пасажирів, які намагаються потрапити у підземку.

Зараз ця станція на третьому місці серед найпопулярніших у столиці. З 25 травня по 31 жовтня нею скористалося 4 504,5 тисяч пасажирів і 8 658,4 тис. пасажирів за аналогічний період 2019 року. І на відміну від «Академмістечка» та «Лісової», які «посіли» перше та друге місце у рейтингу найбільш завантажених, станція «Вокзальна» має тільки один вихід.

Підготувала Наталка Марків

 

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ