Станція «Святошин» стане інклюзивним хабом

image
12 Липня 2019, 11:08
Поділитися:

Заступниця голови КМДА Марина Хонда проінспектувала елементи безбар’єрного доступу на станції метро «Святошин». Інспекція відбулася у рамках виїзної наради з питання доступності для маломобільних груп населення.

Представники громадських організацій осіб з інвалідністю та вадами зору запевняють, що після реконструкції станція метро стала дійсно доступною, але підходи до неї мають бути ще допрацьовані: пониження бордюрів, встановлення тактильної плитки від зупинки наземного транспорту до входу в метро.

– Метро «Святошин» після реконструкції максимально враховує елементи доступності. Проте необхідно зробити також доступною і територію навколо станції – від зупинки наземного транспорту, залізничної станції. На залізничній платформі «Святошин» зупиняються як приміські потяги, так і міжміські, тож якщо облаштувати всі елементи доступності, вона може стати першим хабом повністю пристосованим для людей з інвалідністю, – зауважила Марина Хонда.

Проблема в доступності зараз існує зі сходами, які виходять з північного вестибюлю станції метро до залізничної станції «Святошин». Вони не мають балансоутримувача, але «Київський метрополітен» готовий взяти їх на баланс та комплексно завершити реконструкцію станції. Очікується, що на цих виходах буде встановлено тактильну плитку та підйомник для людей, які пересуваються на візках.

Коли це буде зроблено, «Святошин» стане першим транспортним хабом, яким без перешкод зможуть користуватися люди з інвалідністю та вадами зору. Очікується, що реконструкцію завершать у вересні цього року.

Ми є в Telegram (стеж за збоями в міському транспорті з нами).

Джерело: Вечірній Київ