Стан довкілля Київщини можна переглянути у спеціальному вебдодатку КОДА

image
13 Березня 2020, 13:23
Поділитися:

З метою інформування та підвищення екологічної свідомості населення Київської області на сайті Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації функціонує вебдодаток «Моніторинг довкілля», де кожний мешканець області має можливість ознайомитись з інформацією про:

1) «Автоматизовані ПС», інформація про результати вимірювань 13 автоматизованих постів спостереження за атмосферним повітрям які діють в онлайн режимі 24/7.Стаціонарні пости здійснюють вимірювання та передачу в автоматичному режимі даних про метеорологічний стан навколишнього середовища (температура та вологість повітря, атмосферний тиск, кількість опадів, швидкість та напрям вітру, тощо), потужність еквівалентної дози гамма та рентгенівського випромінювання, а також даних про концентрацію забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, а саме:

  • оксид вуглецю, діоксид сірки, діоксид азоту вимірюють пости, встановлені у містах Васильків, Бориспіль, Богуслав та Вишгород;
  • оксид вуглецю, діоксид сірки, діоксид азоту, аміак, озон, сірководень та пил вимірюють пости, встановлені у містах Узин, Кагарлик та селищі Велика Димерка Броварського району;
  • оксид вуглецю, діоксид сірки, оксид та діоксид азоту, озон, сірководень та пил вимірюють пости, встановлені у містах Ірпінь, Вишневе, Боярка, Обухів, Переяслав-Хмельницький та селищі Іванків.

2) «Місця видалення відходів», інформація про паспортизовані та внесених до реєстру місця виділення відходів, дату реєстрації, режим функціонування, категорію екологічної безпеки, площу в гектарах, тип розташування відходів.

3) «Об’єкти ПЗФ», інформація про більш ніж 300 об’єктів природно-заповідного фонду, клас, тип, значення, загальну площу об’єкта та дату створення.

4) «Підприємства», інформація про більш ніж 2300 підприємств, яким надали дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

5) «ПС ЦГО», інформація про результати середньомісячних спостережень за станом забруднення атмосферного повітря постів Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського які знаходяться в місті Біла Церква, Бровари та Обухів. Пости визначають вміст в повітрі чотирьох основних домішок (завислі речовини, діоксид сірки, оксид вуглецю, діоксид азоту).

6) «Надра», інформація про підприємства які мають відповідну дозвільну документацію на добування надр в Київській області.

Інформація на сайті постійно редагується та оновлюється для підвищення інформативності.

З детальною інформацією можливо ознайомитись на сайті Департаменту за посиланням: http://ecology-kievoblast.com.ua.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація