Стан бориспільських електромереж обговорили в КОДА

image
20 Січня 2020, 21:09
Поділитися:

Новина про аварійне вимкнення електропостачання в Борисполі у новорічну ніч прозвучала на всю Україну. Минулого тижня за ініціативи голови Київської ОДА було проведено нараду з приводу неякісного електропостачання у місті Бориспіль.

На плановій нараді Бориспільського міського голови 20 січня Анатолій Федорчук розповів про зустріч із очільником Київщини Олексієм Чернишовим за участі керівників ПрАТ «Київобленерго», Бориспільської РДА, органів місцевого самоврядування та Держенергонагляду.

«15 січня я побував на нараді, приуроченій Борисполю та неякісному електропостачанню. Цікаво було почути цифри: на Київщині наразі проживає 958 тис. побутових клієнтів та 27 тис. бізнес-клієнтів. Загальна протяжність ліній електромереж — 49 тис. км. За статистикою, на 1 тис. км відводиться лише 68 працівників. Відповідно до європейських показників, ми треті ззаду за кількістю працівників на лініях електромереж. Якщо в Європі в рік на одного споживача електрики припадає 100 хв відключення, то на Київщині — 471 хв, тобто в 4,5 разів більше», — розповів Федорчук.

«Згідно інвестиційної програми, яку презентували в ПрАТ «Київобленерго» на 2020 рік, обсяг коштів, що передбачається виділити на електролінії, 310 млн грн. Для того, щоб ми не відчували тих несправностей і перепадів напруги, які є сьогодні, цю суму треба збільшити хоча б до 1 млрд грн, тобто коштів потрібно вп’ятеро більше», — зауважив міський голова Борисполя.

За даними постійного онлайн-моніторингу Київської облдержадміністрації, найбільше відключень зафіксовано в Бориспільському, Бородянському, Васильківському, Іванківському, Києво-Святошинському, Обухівському районах, Ірпені та місті Буча. Головною причиною називають зношеність обладнання, що на різних ділянках становить від 40% до 80%, а також падіння дерев на лінії електропередач.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама