Стало відомо, що Київ задихається через вихлопи автотранспорту

image
18 Січня 2020, 12:36
Поділитися:

У зв’язку зі стрімким збільшенням кількості транспортних засобів після закінчення новорічних свят, сухої, практично безвітряної погоди, температурної інверсії, не відбувається вертикальне розсіювання зважених часток і забруднюючих речовин, які накопичуються у приземному шарі атмосфери. Про це інформує пресслужба КМДА з посиланням на  Управління екології та природних ресурсів КМДА.

Так, згідно даних ЦГО ім. Б. Срезневського за 16 січня 2020 року, зафіксовані перевищення середньодобових концентрацій забруднюючих речовин діоксиду азоту та діоксиду сірки в місцях скупчення автомобільного транспорту (пл. Бессарабська, пл. Деміївська, бульвар Лесі Українки)

За прогнозами Укргідрометцентру, погодні умови сприяють накопиченню шкідливих часток. Усе зміниться після випадання опадів, посиленням вітру і зниженням температури.

Альтернативним і найкращим шляхом для зниження забруднення повітря в такі періоди є мінімізація використання приватного транспорту, а натомість – використання громадського транспорту, особливо в години пік.

Фахівці радять уникати прогулянок біля автомобільних магістралей, проводити вологе прибирання та збільшити кількість споживання води.

Нагадуємо, що у Києві влаштують систему моніторингу атмосферного повітря. Київська міська рада підтримала виділення в бюджеті коштів на побудову систему моніторингу. Тепер столиця розпочинає імплементувати положення Директиви ЄС 2008/50 та 827 Постанови Кабінету Міністрів України.

У 2020 році будуть побудовані перші чотири пости моніторингу атмосферного повітря на лівому березі Києва, також розпочнеться будівництво системи хімічного очищення на сміттєспалювальному заводі «Енергія».

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ