Стало відомо ім’я «беркутівця», який на смерть збив людину – джерело | Трибуна

image
17 Лютого 2020, 21:08
Поділитися:

Учора ввечері працівник полку особливого призначення поліції на пішохідному переході на смерть збив чоловіка і ще одного травмував. За перевіреними джерелами «Трибуни-Броварів» удалося з’ясувати, що підозрюваним є Дмитро Чижик. Сьогодні в МВС повідомили про звільнення винуватця аварії з лав поліції.

Як ідеться у відкритих джерелах, Дмитро Чижик працював у структурах міліції та поліції з 2010 року. Професію обрав «за освітою», адже закінчував Національну академію внутрішніх справ.

На сторінці у Фейсбуку, яка, очевидно, належить Дмитру Чижику, головне заставне фото – з полювання

Надійне джерело «Трибуни» підтверджує, що правоохоронець служив і в «Беркуті», і в полку особливого призначення, який створили з розформуванням «Беркуту» після Євромайдану. Власне, про це можна дізнатися і з резюме, яке оприлюднене на work.ua.

Читайте також: Смерть на «зебрі»: п’яний «беркутівець» збив пішохода. ФОТО. ВІДЕО

Інформацію про службу в батальйоні поліції особливого призначення ГУ НП в Київській області можна знайти і в офіційних деклараціях Дмитра, розміщених на сайті НАЗК. Ідеться про батальйон, який розквартирований у Броварах на вул. Ярослава Мудрого, 53, де раніше базувався підрозділ «Беркуту».

Беркут

Головний вхід до будівлі полку спецпризначення в Броварах. Ще кілька років тому поруч стояв пам’ятник “Беркуту”. Фото – ВМГО «Моноліт»

За інформацією наших перевірених джерел, Дмитро Чижик з липня 2015 року має посвідчення учасника бойових дій, яке отримав через МВС України.

Читайте також: Вибух біля «Лісової»: колишній «беркутівець» кинув гранату в працівника СБУ

У 2017 він подавав заяву на розроблення проєкту землеустрою для будівництва гаража за Княжицьким переїздом. Броварська міська рада затвердила проєкт у 2018 році.

За інформацією НАЗК, у 2017 році Дмитро Чижик набув право власності на земельну ділянку площею 1000 кв. м у Калиті. А вже з травня 2018 року набув у власність 34 кв. м під згаданий гараж.

Після ДТП у поліції та ДБР повідомили, що винуватця аварії заарештували, його притягатимуть до відповідальності за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. А в другій половині дня МВС опублікувало наказ про звільнення лейтенанта з лав поліції.

Наказ про звільнення Чижик

Наказ, який оприлюднили в Міністерстві внутрішніх справ України

Нагадаємо, за інформацією поліції в крові затриманого виявили цілих 3 проміле алкоголю, що є вкрай сильним ступенем сп’яніння.

Читайте також: Нетверезі за кермом та обіг наркотиків у Броварах: про результати перевірок правоохоронцями

Внаслідок наїзду на пішоходів, які переходили дорогу наземним переходом на зелене світло, один чоловік отримав перелом ноги, а інший – загинув на місці. Сьогодні з’явилось відео моменту ДТП.

Фото – Зі сторінки Дмитра Чижика на Фейсбуку

Читайте також:

Прокуратура заявляє про незаконність передачі землі у Броварах підрозділу «Беркут»
Не минуло й 5 років: пам’ятний знак «Беркуту» демонтували, але не повністю – ФОТО
Україна обміняла 76 бранців бойовиків на 127 полонених

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари