США оголосили про виділення додаткових 200 млн доларів допомоги Україні у сфері безпеки

image
14 Серпня 2023, 20:20
Поділитися:

14 серпня 2023 г. 19:26

Державний секретар Сполучених Штатів Америки (США) Ентоні Блінкен заявив, що США ухвалили рішення про виділення Україні чергового пакета допомоги у сфері безпеки в розмірі 200 млн доларів.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Державного департаменту США.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Сьогодні ми оголошуємо про черговий пакет допомоги у сфері безпеки, щоб допомогти Україні, оскільки вона захищає свою територію і захищає свій народ”, – повідомив держсекретар США.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За його словами, цей пакет, який оцінюється в 200 млн доларів і здійснюється з раніше санкціонованого президентського органу скорочення, включає боєприпаси для систем протиповітряної оборони, артилерійські снаряди, засоби захисту від бронетехніки та додаткове обладнання для розмінування.

Водночас у Державному департаменті США наголосили на намірі продовжувати підтримку України до завершення воєнних дій російською стороною та відведення нею своїх військ з української території.

“Росія розпочала цю війну і могла закінчити її в будь-який момент, вивівши свої війська з України і припинивши жорстокі атаки. Доки цього не станеться, Сполучені Штати і наші союзники та партнери будуть єдині з Україною стільки, скільки буде потрібно”, – наголосив Ентоні Блінкен.

Раніше KВповідомила, що десятки активістів зібралися під російським посольством у Вашингтоні, щоб привернути увагу світу та висловити протест через вбивства, катування українців, викрадення дітей та інші воєнні злочини росіян в Україні.

Читайте: З початку вторгнення рф Україна отримала понад 8 тис. тонн енергетичного обладнання від партнерів з 31 країни

Фото: Радіо Свобода

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона