США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на 200 млн доларів

image
11 Жовтня 2023, 14:12
Поділитися:

11 жовтня 2023 г. 14:02

Міністр оборони США Ллойд Остін під час засідання формату “Рамштайн” заявив, що Україна отримає новий пакет допомоги на суму 200 млн доларів, куди, зокрема, увійдуть ракети ППО та артилерійські боєприпаси.

Про це KВстало відомо з матеріалу видання “Інтерфакс-Україна” з посиланням на слова міністра оборони США Ллойда Остіна.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як повідомив Остін, США передадуть Україні новий пакет безпекової допомоги на суму 200 млн доларів, куди, зокрема, увійдуть ракети ППО та артилерійські боєприпаси.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Я пишаюся тим, що Сполучені Штати оголосять про свій майбутній пакет допомоги Україні в галузі безпеки на суму 200 млн доларів. До нього входять ракети AIM-9 для нової системи ППО, які ми незабаром поставимо в Україну, а також артилерійські та ракетні боєприпаси, високоточні авіаційні боєприпаси, протитанкові засоби та обладнання для протидії російським безпілотникам”, – сказав Остін під час засідання формату “Рамштайн”.

Остін зазначив, що загальний обсяг оголошеної допомоги з боку США з початку “путінської війни” становить близько 43,9 млрд доларів.

Президент Володимир Зеленський подякував США за непохитність оборонної та політичної підтримки

“Змістовна зустріч із міністром оборони Сполучених Штатів Ллойдом Остіном і новим головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном. Обговорили нагальні потреби української армії та важливість посилення ППО саме напередодні зимового періоду”, – написав Зеленський на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, сьогодні, 11 жовтня, Президент Володимир Зеленський прибув до Брюсселя (Бельгія), де проведе зустрічі з Генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом, міністром оборони США Ллойдом Остіном, а також з прем’єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо. За словами Зеленського, візит до штаб-квартири НАТО матиме важливе значення для нашої стійкості цієї зими.

Читайте: Зеленський прибув до Брюсселя, де зустрінеться з Генсекретарем НАТО, міністром оборони США та прем’єром Бельгії

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона