Спроба №2: на 9 маршрут продовжують шукати перевізника

image
27 Лютого 2019, 20:25
Поділитися:

Оголошено черговий конкурс із перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті №9, – рішення про це прийняв виконком міської ради на своєму засіданні 26 лютого. Це вже друга спроба знайти перевізника задля відновлення такого необхідного у місті маршруту №9, який припинив своє функціонування рік тому.

Як зазначено в рішенні, документи можна подавати з 1 березня по 1 квітня включно (до 10 год (!).Участь у конкурсі для перевізників-претендентів –  безкоштовна.

Прийматимуть документи для участі в конкурсі, а також надаватимуть консультації з питань його проведення – спеціалісти управління будівництва, ЖКГ, інфраструктури та транспорту (УБЖКГІТ).

Перевірку документів здійснять 2 квітня, а безпосереднє визначення переможця відбудеться 17 квітня.

Міський автобус №9 курсуватиме таким маршрутом:

На маршруті заплановано роботу  4 автобусів, один – резервний. Інтервал руху між автобусами – 15 хв. Час роботи – з 6:30 до 19:30. У об’єкті конкурсу вказано, що автобуси мають бути класу А1, 2013-2019 років випуску і мати не менше 19 посадкових  місць.

За словами начальниці УБЖКГІТ Світлани Решетової, жоден із броварських перевізників брати участь у конкурсі не планує. В управлінні сподіваються на одну із столичних компаній, яка виявила зацікавленість 9 маршрутом. Та що це за компанія – не поточнюють.

Нагадаємо, це вже третій конкурс із перевезення пасажирів на 9 маршруті. Рік тому перевізники відмовилися брати  участь у конкурсі, позаяк  вважають маршрут  №9 «не рентабельним».  А після реконструкції вул. Київської маршрут узагалі збільшився і став для перевізників не цікавим.

18 січня УБЖКГІТ оприлюднило новий маршрут для броварської «дев’ятки», яким уже з 22 січня мали б курсувати автобуси. Однак жоден із броварських перевізників, яким запропонували протестувати цей маршрут, не погодився, позаяк вважають його збитковим.

19 лютого оновлений конкурсний комітет із підготовки та проведення конкурсів із перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, затвердив новий варіант маршруту, створений спільно УБЖКГІТ, місцевими перевізниками та громадськістю.

«Дев’ятка» – фактично єдиний транспорт, який дозволяє без пересадок чи піших прогулянок дістатися, наприклад, від вул. С.Петлюри до дитячої лікарні, чи мешканцям вул.Грушевського до «Терміналу».

Джерело: Трибуна Бровари