Справжній трилер та голепад в матчі між броварським ФК «Юніон» та ФК «Літки»

image
2 Вересня 2019, 16:30
Поділитися:

В останній день літа, 31.08.2019 року відбулись матчі IX туру чемпіонату Броварського району з футболу серед команд першої ліги.
Видання «AT BROVARY» прикуло свою увагу на матчі ФК «Літки» (с. Літки) – ФК «Юніон» (м.Бровари).
Матч проходив на стадіоні в с. Погреби, Броварського району.
Перед поєдинком броварчани міцно тримались в середині турнірної таблиці з 12-ма очками. Команда з Літок з однією перемогою після восьми турів знаходилась у «підвалі» турнірної таблиці.

 
По грі обидві команди були налаштовані тільки на перемогу, що і відобразилось на самому початку матчу. Вже на 2-й хвилині поєдинку одна з перших атак літківчан закінчилась швидким голом. Помилка захисту та голкіпера «Юніона» та майстерність гравця з ФК «Літки» Лісовського Романа призвели до взяття воріт.
Броварчани, які були налаштовані взяти ініціативу в свої ноги із стартовим свистком, вже виступали у ролі наздоганяючих.
Гравці «Юніона» кинулись в атаку, але неузгодженість та втрата позицій у своїх зонах призвела до ще одного голу у ворота броварської команди на 20-й хвилині. Дублем відзначився все той же Роман Лісовський.

 
Почало «пахнути» сенсацією, але залишалось ще багато часу – цілих півтори тайму.
Надалі матч почав нести спекотний та валідольний характер. Чому? Та тому що ФК «Юніон» почав прокидатись. Вже за наступні 9 хвилин юніонівець Антон Барановський забиває два голи у ворота ФК «Літки» та зрівнює рахунок матчу – 2:2.
Матч проходив на великих швидкостях, цьому сприяли вільні втрачені зони. Голкіпери обох команд не відпочивали. Вже на 32-й хвилині воротар ФК «Юніон» Вадим Коваль знову засмутив і свого тренера, і своїх одноклубників та вболівальників, які, хоч і в невеликій кількості, але приїхали на околицю с. Погреби. У «Літок» знову перевага в один м’яч та гол на рахунку Янченка Богдана.

 
Такий перебіг подій на футбольному полі не давав сісти на лавку обом тренерам. Вболівальники ФК «Юніон» трубили у футбольні дудки та вимагали від футболістів ще більше голів, але тільки у ворота суперників. Просити їм прийшлось недовго, на 36-й хвилині швидкий прохід по флангу та третій гол Барановського Антона знову поставив команди у вихідне положення. До кінця першого тайму ще залишалось грати близько десяти хвилин, а вже шість голів майоріли на табло стадіону (майоріли б, якщо б воно там було).

 
Цікавий епізод трапився вже в додатковий час до першого тайму. За, нібито, грубу гру проти гравця ФК «Літки», головний арбітр матчу Мануйленко Дмитро (с. Зазим’я) показав на одинадцятиметрову позначку. І все б і нічого, якщо б не маленький нюанс. Крім гравців та вболівальників спірне порушення побачили і журналісти нашого видання не в зоні штрафного майданчика. Чому пенальті?! Залишається загадкою…
Але пенальті, так пенальті… На 45+2 хвилині матчу літківчанин Вавілін Іван з одинадцятиметрової позначки робить рахунок 4:3 на користь своєї команди. Перший тайм так і закінчився…

 
В перерві Руслан Семенець провів дві заміни, які в подальшому і були переломними. Саме після перерви територіальною та ігровою ініціативою заволоділи броварчани, які не відпускали її до фінального свистка головного арбітра.
На 51-й хвилині матчу юніонівець Костянтин Панько робить рахунок нічийним – 4:4, вже через п’ять хвилин форвард ФК «Юніон» Леонід Акопов вперше за цю гру виводить свою команду вперед.
Далі другий гірчичник, який перетворився в червону картку та вилучення, отримав гравець «Літок» за самовільний вихід з футбольного поля без дозволу головного арбітра. І тут команда «Літки» взагалі «посипалась»…

 
На 71-й хвилині матчу Олександр Степанюк робить рахунок 4:6 на користь броварчан. Через сім хвилин Леонід Акопов знову розписується у воротах ФК «Літки», а вже на останній хвилині матчу все той же Акопов «стріляє контрольним» та робить рахунок остаточним – 4:8.
Тож чергова перемога ФК «Юніон» та всі думки про наступний тур, який обіцяє бути дуже спекотним. Адже вже 8-го вересня в Броварах на стадіоні «Спартак» юніонівці прийматимуть «Альтернативу» з с. Шевченкове, перемога над якою може кардинально змінити турнірне положення в чемпіонаті.


Нагадаємо, що в суботу, 31.08.2019 пройшли ще три матчі. В принципі без сенсацій, крім чергової втрати очок лідера чемпіонату ФК «Богданівка», який після нічиєї з ФК «Альтернатива» (Шевченкове) з рахунком 3:3, втратив і свою лідерську позицію, поступившись першим місцем ФК «Рудня», яка без проблем з рахунком 0:5 здолала аутсайдера чемпіонату ФК «Арсенал» (Красилівка). ФК «Димерка» у себе вдома розгромно поступилась ФК «Селтіку» з с. Плоске з рахунком 1:6.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed