Справу судді Тандира, який на смерть збив військовослужбовця на столичному блокпосту, передано до суду

image
21 Серпня 2023, 17:12
Поділитися:

21 серпня 2023 г. 17:05

Обвинувальний акт відносно колишнього голови Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира, який у стані алкогольного сп’яніння насмерть збив 23-річного військовослужбовця Національної гвардії України на блокпості у Києві, було передано до суду.

Про це KВстало відомо з повідомлення пресслужби Державного бюро розслідувань (ДБР).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно повідомлення, всього за час розслідування проведено 18 експертиз, серед яких судово-медичні, хімічні, технічні та інші.

“Оскільки суддя володіє спеціальними професійними знаннями, методиками та багатою судовою практикою розгляду правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, під час відібрання біологічних зразків він спробував спотворити їх вміст з метою приховування стану алкогольного сп’яніння”, – зауважили у Державному бюро розслідувань.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У пресслужбі зазначили, що, незважаючи на це, висновками судових експертиз підтверджено вміст алкоголю у наданих зразках.

“Стан сп’яніння підтверджено також висновками інших експертиз. За результатами автотехнічної, трасологічної та технічної експертиз доведено порушення Правил дорожнього руху, недотримання заборон дорожніх знаків та значне перевищення швидкості на момент зіткнення”, – розповіли у ДБР.

Також нагадали, що суддя підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, 25 травня 2023 року голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир, перебуваючи за кермом автомобіля, здійснив наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України. У результаті ДТП нацгвардієць загинув на місці.

За даними слідства, під час ДТП суддя перебував у стані алкогольного сп’яніння, але відмовився від проведення огляду на стан сп’яніння. Тандир посилався начебто на “проблеми зі здоров’ям”.

Рішенням суду аналізи у підозрюваного взяли примусово. Висновками судових експертиз було підтверджено вміст алкоголю у наданих зразках. Стан сп’яніння підтверджено також висновками інших експертиз.

Голові Макарівського районного суду Тандиру було повідомлено про підозру за фактом вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння.Підозрюваного було взято під варту на 2 місяці без права внесення застави. Також, Вища рада правосуддя відсторонила суддю Олексія Тандира від здійснення правосуддя.

Печерський районний суд Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді – його залишили під вартою без застави до 9 вересня 2023 року.

Читайте: Суддю Тандира, який на смерть збив нацгвардійця на блокпосту, залишили під вартою до 9 вересня

Фото: ДБР

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона