Справу мера Білої Церкви Геннадія Дикого, якого підозрюють в махінації з нерухомістю, направлено в суд

image
27 Січня 2023, 12:28
Поділитися:

27 січня 2023 г. 12:21

Прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) за матеріалами Національного антикорупційного бюро (НАБУ) скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мера Білої Церкви Геннадія Дикого (на фото) та власника недобудови за обвинуваченням у завданні понад 8,7 млн гривень збитків під час придбання нерухомості.

Про це KВстало відомо з повідомлення пресслужби САП.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“25 січня 2023 року прокурором САП за матеріалами НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чинного міського голови одного з населених пунктів Київської області та власника недобудови за обвинуваченням у завданні понад 8,7 млн грн збитків під час придбання нерухомості”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Слідством встановлено, що у 2018 році очільник міста вступив у злочинну змову із власником нерухомості та за 24 млн грн придбав недобудову для потреб міста. Аби приховати переплату співвласник приміщення забезпечив підроблення звіту про оцінку майна. У свою чергу мер міста, зловживаючи службовим становищем, забезпечив розгляд та голосування за прийняття рішення про надання дозволу на придбання цих приміщень депутатами міськради.

Висновки експертизи підтвердили, що реалізація цієї злочинної схеми завдала понад 8,73 млн гривень збитків.

Дії голови міста кваліфіковані за ч. 2 ст. 364, ч. 4. ст. 358 КК України. Власнику недобудови інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

“За вчинене особам може загрожувати до шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”, – зазначають в прокуратурі.

Варто зазначити, що в САП не називають ім’я обвинуваченого, але мова йде про мера Білої Церкви Геннадія Дикого, якому у вересні НАБУ та САП повідомили про підозру у завданні понад 8,7 млн гривень збитків територіальній громаді.

29 вересня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід Дикому у вигляді особистої поруки. Це сталося завдяки старанням адвоката Романа Титикало та п’ятьом поручителям, серед яких депутати Київської облради, нардеп від “Слуги народу” та колишній командир 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

Читайте: Мер Білої Церкви розкрив причини карної справи (відео)

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона