Справа проти Порошенка – абсурд, він єдиний український президент, що міг воювати із Росією, – Сюмар

image
14 Січня 2022, 13:16
Поділитися:

14 января 2022 г. 13:11

Активісти Київщини просять партійний осередок “Європейської Солідарності” допомогти в координації дій щодо підтримки та зустрічі в Києві лідера опозиції Петра Порошенка 17 січня. Депутат Вікторія Сюмар також заявила, що опозиції час показати своє ставлення до політично мотивованих переслідувань, до спроб перетворити Україну на Росію.

Про це KV стало відомо за результатами брифінгу-заяви народної депутатки України Вікторії Сюмар та керівника Київської територіальної організації “ЄС” Георгія Цагареішвілі.

Сюмар заявляє, що в складних соціально-економічних умовах влада намагається приховати всі свої провали, знімаючи черговий “відосик” про лідера опозиції Петра Порошенка.

“І клеїть йому справу, яка не має жодних правових підстав, і яка не може мати правових перспектив у жодній правовій державі”, – йдеться в повідомленні.

в Телеграм

“Це такий суцільний абсурд, тому що державну зраду намагаються приписати єдиному українському Президенту, який міг воювати з Російською Федерацією. Державним зрадником намагаються зробити політика, який приніс Україні безвіз, угоду про асоціацію з Європейським Союзом і як ніхто в українській історії реалізував одвічне гасло і прагнення українського народу “Геть від Москви!”. Це політик, який ініціював і зміг втілити зміни до Конституції України, де написано, що членство в ЄС та НАТО є українським прагненням, є ціллю України. Це історичні речі. Це історичні події”, – констатує Вікторія Сюмар.

За її словами, на Київщині дуже багато активістів звертаються до партійного осередку та його керівника Георгія Цагареішвілі, аби скоординувати свої дії та приїхати підтримати лідера опозиції.

“17 січня вони будуть приїздити до Києва для того, аби зустріти Петра Порошенка і в той же час показати своє ставлення до дій Володимира Зеленського, до політично мотивованих переслідувань, до спроб перетворити Україну на Росію, створити тут “русскій мір”, коли влада намагається прибрати і зачистити опозицію, коли влада намагається знищити незалежні і демократичні вибори”, – заявила Сюмар.

“Українці вже багато разів доводили і знову готові довести: “Ми цього не допустимо. Україна не Росія, вона такою не буде! В Україні будуть вибори. Я сподіваюся, вже в цьому році, – нові парламентські позачергові вибори, оскільки до цього призвів сам Зеленський. Оскільки до цього призводить катастрофічна ситуація в економіці і енергетиці. І опозиція виграє ці вибори, оскільки люди сьогодні бачать, – за цими переслідуваннями є тільки страх влади. Реальний конкурент Зеленського сьогодні – це Петро Порошенко”, – резюмувала політик.

Нагадаємо, раніше Печерський районний суд Києва за ходатайством Офіса генерального прокурора прийняв рішення про накладання аресту на майно п’ятого президента України Петра Порошенка.

Читайте також: Столичная прокуратура объявила о подозрении в хищении средств при реконструкции парка “Вербовий гай” еще одному чиновнику

Фото: kyiv-oblast.eurosolidarity.org

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона