Спортивну базу кума Путіна на Обухівщині віддали “олімпійцям”

image
11 Січня 2023, 21:26
Поділитися:



Київська область, Обухівський район, Українська тергромада. Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) на відкритому конкурсі обрало управителя для арештованої спортивної бази під Києвом, яку пов’язують із членами родини відомого українського експолітика.

Про це повідомляється на сайті АРМА, передають Хроніки Обухова з посиланням на suspilne.media.

Ідеться про об’єкт, розташований у місті Українка Обухівського району Київської області. На території спортивної бази розміщені кілька житлових і господарських будівель: лазня, гостьовий будинок, перепускний пункт, альтанка, колиба.

Управителем спорткомплексу і земельної ділянки площею понад 24 га обрано державне підприємство “Олімпійський навчально-спортивний комплекс “Конча-Заспа”. “Арештований актив тепер сприятиме підготовці спортсменів національних збірних команд України з олімпійських видів спорту”, — йдеться у повідомленні АРМА.

Нині у Нацагентстві з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами оголошено конкурс з відбору оцінювачів майна арештованої спортивної бази. По завершенню оцінки державна компанія-управитель зможе почати фактичне використання активу.

На сайті АРМА не вказується, що спортивна база в Українці на Київщині пов’язана саме з нардепом Віктором Медведчуком. Але є згадка про рішення Печерського райсуду Києва від 1 квітня 2022 року, яким на зазначене майно, що належить ТОВ “Інвестиційна компанія “Спорт-Тур”, накладається арешт. Бенефіціарним власником ТОВ “Інвестиційна компанія “Спорт-Тур” значиться Оксана Марченко, дружина Медведчука.





Source link