Спортивні комплекси Броварів: «Світлотехнік» уже ремонтують, «Лідер» – обстежують

image
26 Червня 2019, 21:31
Поділитися:

Під час засідань міської ради неодноразово піднімалося питання щодо  значного браку в Броварах об’єктів для занять спортом. Особливо це питання загострилося після того, як школи стали масово запроваджувати навчання у другу зміну та витісняти спортивні секції. І ось, нарешті, уперше за останні багато років у Броварах розпочався капітальний ремонт спортивного комплексу «Світлотехнік». На черзі – спортивний комплекс «Лідер» по вул. М. Лагунової, 11-Б.

Спортивний комплекс «Світлотехнік», якому близько 26 років,  є спортивною базою комунального закладу БМР «Дитячо-юнацька спортивна школа з ушу та єдиноборств». Спортивні школа підготувала не один десяток чемпіонів із ушу навіть світового рівня. При тому спортсмени  тренуються в будівлі, технічний стан якої давно потребує рук.

Проект капітального ремонту спортивного комплексу «Світлотехнік» по вул. Броварської сотні, 9-А виготовлений ще в 2016 році. Вартість капремонту за проектом складала близько 26 млн грн. І лише у березні цього року було оголошено тендер на проведення капремонту по цьому об’єкту. Але перший тендер не відбувся, у квітні було оголошено повторний. Загальна вартість робіт очікувалася на суму 26 045 796,13 грн, але фактично переможець виграв торги з кінцевою пропозицією 18 399 000,00 грн.   Переможцем торгів, що відбулися 03.05.2019 р. стало відоме містянам підприємство ТОВ «ДК» Мідас», яке протягом останніх років проводило реконструкцію ДНЗ «Оленка» по вул. М. Лагунової, 18-А. Різниця між пропозиціями лідерів торгів ТОВ «ДК» Мідас» та ТОВ «Будівельна компанія «МД-Груп»  склала всього лише одну тисячу гривень. Ще один учасник торгів запропонував суму для виконання робіт вже на понад 5 млн грн більшу.

Результати торгів на визначення підрядників

Ще 329 282,48 грн місто має заплатити ФОП Левитському В.О за технічний нагляд за процесом реконструкції.

Договір між УБЖКГІТ та ТОВ «ДК «Мідас» з додатками, який  підписано 29.05.2019 р., та містив у собі зобов’язання підрядника закінчити роботи до кінця 2019 року за умови щомісячного фінансування робіт у сумі 2300,0 тис.грн.

Але вже наступного дня після укладення договору, сторони підписали додаткову угоду:  у зв’язку «із відсутністю повного обсягу фінансування у поточному році, термін виконання робіт продовжити до 31.12.2020 р.». Графік фінансування також переглянуто та складено таким чином, що 92% фінансування припадало на наступний, 2020 рік.

Проте обставини знову змінилися, і на сесії 20.06.2019 р. на авансовий платіж із капремонту цього об’єкта депутати виділили понад 5 млн грн, фактично знявши ці кошти з інших проектів, тож роботи успішно почалися. Міський голова на своїй офіційній сторінці повідомив про плани завершити реконструкцію спортивного комплексу «Світлотехнік» до кінця поточного року.

Як повідомили журналістам «Трибуни» в УБЖКГІТ, у спорткомплексі заплановано повністю змінити системи опалення, каналізації, електропостачання, вентиляції, замінити вікна та утеплити фасад будівлі, а також виконати косметичний ремонт внутрішніх приміщень: трибун, душових та роздягалень.

Сергій Литвиненко, виконроб ТОВ «ДК «Мідас», для журналістів провів екскурсію об’єктом. «Повністю замінюємо інженерні мережі. Наприклад, вентиляції, як такої, взагалі не було, лише «витяжка» під дахом, тому монтуємо нову систему, –  розповідає будівельник.  –  Змінюємо систему опалення: тут  стояли старі радянські чавунні радіатори. Повним ходом ремонтуємо внутрішні приміщення.  Також уже розпочався монтаж конструкцій під утеплення фасаду: утеплюватимемо за проектом мінеральною ватою. Обов’язково відремонтуємо відмостку – це також впливає на енергоефективність будівлі. А ось чи буде на прибудинковій території спортивний майданчик – ще вирішується».

Йде монтаж конструкції під утеплення фасаду

Ремонт внутрішніх приміщень спорткомплексу

 Щодо термінів виконання реконструкції,  то виконроб зауважив, що  все залежить від графіків фінансування. Вони ж  налаштовані закінчити об’єкт до вересня цього року. За аванс придбали матеріали мінеральну вату.

Будівельні матеріали вже закуплено

Щодо реконструкції «Оленки», то Сергій Литвиненко пояснив, що «підрядник не може бути винним у тому, що сам проект реконструкції був низької якості та довелося його переробляти на ходу, з урахуванням зауважень ДСНС та інших». За словами підрядника, у будівлі садочка  були складності з підвалом, із зовнішніми комунікаціями, тож для збільшення строків реконструкції та її  подорожчання були усі об’єктивні причини, які неодноразово перевірялися. «Цей спорткомплекс, як об’єкт, набагато простіший, тому, сподіваємось, що проблем не виникне, окрім фінансування», резюмував Сергій Литвиненко.

Але одним спортивним об’єктом міська адміністрація не обмежилась. Так,  рішенням виконкому від 18.06.2019 р. надано функції замовника УБЖКГІТ щодо виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію спортивного комплексу «Лідер» по вул. М.Лагунової, 11-Б. А на засіданні виконкому 25.06.2019 р. у це рішення внесено зміни. А саме: «Лідер» вирішено реконструювати не як спортивний комплекс із басейном, а саме в якості спортивного комплексу. Тобто, самого басейну в комплексі, ймовірно, вже не буде. 

 «Наша мета – у першу чергу технічне обстеження об’єкта з метою підготовки вихідних даних для проектування, – пояснює  начальниця УБЖКГІТ Світлана Решетова.  – На це на останній сесії виділено кошти у сумі 500,0 тис.грн. Головна мета цих витрат – не допустити втрати об’єкта, як то фактично трапилося із такими об’єктами, як спорткомплекс «Металург» та басейн «Хвиля» на Торгмаші. Порівняно з ними, спорткомплекс «Лідер» в набагато кращому стані, але зволікати не варто, тому вирішили, що прийшов час зайнятися саме цим об’єктом. Ще зарано говорити про те, що саме буде в самому спорткомплексі, під які види спорту його  перепрофілюють. Мова йде, в першу чергу, про технічну оцінку конструктивних елементів будівлі: фундаменту, стін, даху та внутрішніх комунікацій».

Так виглядає будівля спорткомлексу «Лідер»

Але деякі вікна таки оновили: в будівлі хоча і немає опалення, але постійно чергує персона

На даху ростуть дерева

Ангеліна Козлова

Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари