«Спорт для нас є пріоритетом та фінансуватиметься»

image
12 Березня 2020, 12:51
Поділитися:

В Київській обласній державній адміністрації відбулася робоча нарада щодо питання виконання обласної програми розвитку фізичної культури і спорту «Київщина спортивна» на 2017-2020 роки в частині фінансування. Головував профільний заступник очільника КОДА Євген Калінін.

Участь у заході взяли начальник Управління фізичної культури і спорту Сергій Тимофєєв, спортсмени, тренери, функціонери, представники спортивних закладів та організацій Київщини.

Розпочинаючи нараду Євген Калінін зазначив, що її мета – познайомитися, почути про наявні проблеми та роз’яснити плани щодо розвитку галузі спорту Київської обласної державної адміністрації та запевнив, що в КОДА жодним чином не буде зменшено чи відмовлено у фінансуванні спорту.

«Напрямок спорту, розвиток спорту в області є для нас пріоритетним. Є пріоритетне завдання від Президента України, зокрема щодо будівництва об’єктів спортивної інфраструктури. Згідно загальнодержавної програми з 1 березня в Україні розпочалося будівництво 100 шкіл, 100 дитячих садочків та 100 стадіонів. Ми змушені вводити новий порядок витрат обласних бюджетних коштів, тому з фінансуванням спортивних заходів та інших витрат можуть бути невеличкі затримки. Заходи та комунальні заклади обласної ради фінансуватимуться, а раніше витрачені власні кошти спортсменами на участь у змаганнях будуть відшкодовані», – зазначив заступник голови .

Євген Калінін звернувся з проханням до спортсменів віднестися з розумінням до нинішньої ситуації, адже перевіряється великий масив документації перед підписанням. А також бути, в свою чергу, дисциплінованими в наданні підтверджуючих документів по витратам Управлінню фізичної культури і спорту.

«Просимо вас пам’ятати, що ми в адміністрації несемо відповідальність, в тому числі і кримінальну, за будь-які витрати бюджетних коштів. Так, всі заходи, які ми підписуємо, мають бути чітко вивірені та підтверджені необхідними документами. Тому прошу з розумінням віднестися до ситуації, яка наразі склалася у зв’язку з новим порядком витрат, – наголосив Євген Калінін. – При загальному дефіциті обласного бюджету в 35% по області, на спорт закладено близько 105 мільйонів гривень. В бюджет покладені обов’язкові захищені видатки щодо фінансування на утримання спортсменів, комунальних закладів, заробітних плат та іншого. Бюджет затверджений і виконуватиметься, спорт – фінансуватиметься».

У ході наради відбулася жива дискусія між в режимі «питання-відповідь».

Відзначимо, що також було прийнято важливе рішення по створенню спеціальної комісії щодо підготовки спортсменів Київської області до Олімпійських ігор в Токіо. Хто ввійде до складу комісії, вирішуватимуть  самі спортсмени, яким було запропоновано надавати пропозиції стосовно кандидатур.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація