Співробітники ЖЕКу просять депутатів призупинити процес об’єднання із КП «ЖРЕУ»

Співробітники ЖЕКу просять депутатів призупинити процес об’єднання із КП «ЖРЕУ»
19 Січня 2023, 12:59
Поділитися:

На чергове засідання комісії з питань комунального господарства прийшли співробітники КП «УМКП-1» (колишній ЖЕК-1) із проханням призупинити процес об’єднання їх підприємства з КП «ЖРЕУ». 

Працівники УМКП та мешканці будинків: «Нас не запитали»

«Минулого року було прийнято рішення злиття наших підприємств шляхом приєднання нас до КП «ЖРЕУ». Чому було прийняте таке рішення? Чи був проведений якийсь аналіз доцільності злиття? Наше підприємство завжди працювало на високому рівні. Усі будинки, які ми обслуговували, самі обрали нас своєю управляючою компанією. Із 1 січня всі наші працівники переведені на роботу в КП «ЖРЕУ». Але ми просимо вас зупинити цей процес, принаймні, до кінця війни», — зазначила головний бухгалтер УМКП-1 Валентина Козловська.

За її словами, частина працівників негативно сприйняла рішення про об’єднання та звільнилася. 20 працівників звільнилися ще до об’єднання — трактористи, газозварювальник, водії, два сантехніка та інші.

«Причини звільнення в усіх різні, але здебільшого це нові підходи до організації роботи на новому підприємстві. Не подобається людям ставлення до їх роботи. Зараз на підприємстві новий керівник. Він впроваджує нові підходи до роботи, не усі це сприймають, — зазначила Валентина Козловська. — Усі розуміють, що на наше підприємство молодь не йде, усі наші працівники — здебільшого поважного віку. При цьому вони працювали і в той час, коли бойові дії були поряд із нами, ніхто не відмовлявся. Вважаю, що зараз не час розкидатися кадрами».

Підтримати працівників УМКП прийшли і мешканці міста. «У нас немає жодних скарг на роботу управляючої компанії, вона завжди оперативно реагувала на всі наші зауваження, швидко ліквідовувала аварії. Тому ми проти злиття комунальних підприємств. Тим більше, під час війни. Мешканці не розуміють причин такого рішення, жодних пояснень не було», — зазначив голова будинкового комітету по вул. Київський Шлях, 43 Роман Власенко.

Новий керівник КП «ЖРЕУ» має досвід роботи в КП Маріуполя та впроваджуватиме нові методи роботи

Висували присутні і претензії щодо особи новопризначеного керівника КП «ЖРЕУ» Івана Якіна. Про результати його роботи говорити ще зарано, адже він лише нещодавно приступив до роботи. Тому незадоволені перейшли «на особисте», вказавши, що він прибув із Маріуполя і є внутрішньо переміщеною особою. Такі нецивілізовані аргументи депутати відразу відкинули.

«Ми всі — мешканці єдиної держави, тому не має значення, звідки ми родом — із Борисполя, Маріуполя чи Львова. Ми всі українці», — зазначив голова комісії та депутат Ігор Шалімов. Також він зауважив, що депутати не впливають на кадрові рішення, це прерогатива виконавчої влади. І якщо людину призначили на відповідальну посаду, значить, вона відповідає всім вимогам до неї, має досвід та необхідні якості.

У свою чергу, директор КП «ЖРЕУ» Іван Якін зазначив, що має досвід роботи керівником комунального підприємства в Маріуполі, тому бачить проблеми житлового фонду та знає шляхи їх вирішення.

«У Борисполі достатньо старий житловий фонд, зношені інженерні мережі. Чимало під’їздів у багатоповерхівках вимагають ремонту. Я наведу досвід Маріуполя. Перед війною ми вийшли на цифру оновлення інженерних мереж на 85-90%, ремонтувавши щомісяця по 6-7 під’їздів. Так, для цього потрібні обігові кошти, зараз на підприємстві є з цим проблема. Але я вже працюю над її вирішенням», — зазначив Іван Якін.

Також він зазначив, що дійсно змінює підходи до виконання різних робіт. Наприклад, до комплексного прибирання територій.

«Ми повністю змінюємо схему прибирання прибудинкових територій. Запроваджуємо бригадний метод прибирання з використанням підмітальних машин. Це суттєво пришвидшить процес та зробить його більш якісним», — зауважив він.

Остаточне рішення приймуть на сесії міської ради

Що стосується питань та побоювань мешканців щодо об’єднання та відносин із КП «ЖРЕУ», Іван Якін наголошує — людям хвилюватися не варто. Зі свого боку, він обов’язково буде налагоджувати комунікацію з людьми.

Підсумовуючи дебати, голова комісії Ігор Шалімов зазначив, що новому керівнику буде нелегко. Адже комунальне господарство — досить важка галузь. Новому керівнику необхідно в першу чергу вибудувати гарні відносини з колективом, адже без людей комунальне підприємство працювати не зможе. Що ж стосується нових кадрів, які не йдуть на підприємство через низькі зарплати, то саме це питання було вирішальним під час прийняття рішення про об’єднання підприємств.

«Коли ми обговорювали об’єднання двох підприємств, вирішальним фактором особисто для мене стало те, що таким шляхом ми зможемо зекономити чимало коштів на управлінському персоналі. За рахунок цього можна буде підняти заробітну плату звичайним лінійним працівникам. Саме це було і є головною метою об’єднання», — зазначив Ігор Шалімов.

У підсумку комісія порадила винести на розгляд звернення колективу УМКП-1 на засідання міської ради. На ньому працівники матимуть змогу донести свою думку до народних обранців. Вже на сесії, за підсумками обговорення, і буде прийняте остаточне рішення.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама