Спільне привітання християн західного обряду з Різдвом від Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія та голови КОВА Олексія Кулеби

image
25 Грудня 2022, 14:06
Поділитися:

У цьому році ми Різдво Христове зустрічаємо в складних умовах. Але це свято надихає нас на подальшу боротьбу. 

Уже понад вісім років і 300 днів ми живемо в умовах війни, впевнено докладаючи зусиль для Перемоги. Окупанти намагаються нас залишити без світла, води, зв’язку, але дух Українського Різдва незламний. 

Ми віримо в те, що Перемагає життя. Ми віримо в те, що світло Перемагає темряву. Тому Перемога буде неодмінно на нашому боці. 

І саме український «Щедрик» Миколи Леонтовича цими днями звучатиме у всьому світі так само, як і 100 років тому. 

Ми повинні відчути радість цього великого свята, адже Христос народжується, приходить у світ, щоб принести мир. Довгоочікуваний мир, якого ми всі з вами прагнемо. 

Нехай різдвяна зірка освітить дорогу, а тепло свят зігріє наші серця і душі. За сімейною вечерею та молитвою згадайте тих, хто зараз в окопах. Тих, хто рятує українців з-під завалів та ліквідує наслідки пожеж та руйнувань. Тих, хто полишив усе, аби допомагати нашим військовим. Енергетиків, які відновлюють електропостачання. І згадаймо тих, хто рятує життя в тилу і на передовій. 

Дорогі брати і сестри! Щиро вітаємо всіх вас із Різдвом Христовим. 

З Україною в серці, вірою в душі. Христос народився! 

Славімо його! 

 

Предстоятель Православної Церкви України, Блаженнійший Митрополит Київської і всієї України Епіфаній

Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація