Спека триватиме ще кілька днів, потім стане прохолодніше – синоптики

image
22 Червня 2019, 10:31
Поділитися:

До кінця тижня спека в Україні триватиме. У більшості областей максимальна температура повітря протягом дня становитиме +30+36 градусів. У західних областях повітря очікується на кілька градусів комфортнішим – +25-+29, місцями пройде дощ. Та вже за кілька днів стане прохолодніше, обіцяють синоптики.

За словами синоптика Наталки Діденко, у Києві 22-23 червня очікується сильна спека – +32 – +34 градуси. Опади в столиці малоймовірні, можливо лише ввечері в неділю пройде дощ із грозою.

Як зазначає Sinoptik, у Броварах на вихідних 22 та 23 червня буде без опадів, температура повітря прогріється до +31 – +32 градусів.

«Поєднання високої температури повітря та сухої погоди суттєво підвищуватиме пожежну небезпеку, тому варто бути вкрай обережними з вогнем», – додає Наталка Діденко.

Фахівець вказує, що спека почне спадати 25-26 червня. У Києві температура повітря знизиться в денні години до +23 – +26 градусів.

27 червня в Броварах очікується невеличкий дощ, вдень – до +27, вночі – +18 градусів.

«Уникайте тривалого перебування на сонці, пийте більше води, захищайте голови, щоб уникнути теплого чи сонячного удару, надавайте перевагу світлим натуральним тканинам та особливо ретельно стежте за малюками й людьми похилого віку», – попереджає Наталка Діденко.

Нагадаємо, Центр громадського здоров’я МОЗ України дає декілька порад як вберегтися від спеки.

Джерело: Трибуна Бровари